SP'li Meclis üyesi gözaltına alındı

HDP'li Saadet Partisi Dilovası Meclis Üyesi Metin Dalgalı gözaltına alındı

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 09.10.2019 günü Suriye'nin Kuzeyinde, Fırat Nehrinin doğusunda yuvalanmaya çalışan PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik BARIŞ PINARI operasyonunu başlatmıştır.
Başlatılan operasyonu gölgeleyebilmek, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ülkemizi zor durumda bırakmak, kara propaganda yaparak örgütün talimat amaç ve faaliyetleri doğrultusunda müzahir kitleleri sokağa çekmek amacıyla faaliyet yürüten şahısların tespitine yönelik yapılan çalışmalarda; Dilovası belediye başkanlığında Saadet Partisi meclis üyesi görevinde bulunan M.D isimli şahsın 10.10.2019 günü Dilovası Belediye binasında yapılan ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde "Savaşın hiçbir şeye faydası olmadığı gibi kan,gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmez. Bugün Ortadoğu ve Rojava bölgesinde şu an gerçekleştirilen Savaş bu ülkeye ve coğrafyaya huzur getirmediği gibi Barışta getirmeyecektir. Şu an yapılan savaş Habil ve Kabil arasındaki savaştır. Bu savaş doğru bir savaş değildir. Kardeşler arasındaki nifak tohumlarıdır.Bizim aramızdaki kardeşlik sözde bir kardeşliktir. Söz konusu Kürtler olunca Chp Mhp hepsi birleşiyor söz konusu mazlumlar olunca Zalimler birleşiyor. Şu anda da Zalimler birleşmiştir er ya da geç mazlumlar bunun neticesi ile özgürlüğüne kavuşacaktır" şeklinde konuşma yaptığının tespit edilmesi üzerine adı geçen şahıs Kocaeli C.Bassavcilindan alınan arama/gözaltı kararı gereği TEM Şube Müdürlüğü tarafından 11.10.2019 günü Dilovası ilçesindeki ikametinde gözaltına alınmıştır.

12 Eki 2019 - 08:58 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.