Trafik kazalarında can kaybı yüzde 61 azaldı

İçişleri Bakanlığından, alınan tedbirlerle bayram tatilinin ilk 3 gününde önceki dönemlere oranla trafik kazalarında can kaybının yüzde 61 azaldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, başta otobüs kazaları ve kaza kara noktalarında yaşanan can kayıplarını önlemek, karayolu trafik akışını sağlamak amacıyla alınan tedbirler ve sonuçları hakkında bilgi verildi.

TEDBİRLER ALINDI

Açıklamada, 31 Mayıs-10 Haziran 2019 tarihleri arasında 11 gün süreyle trafiğin yoğunlaşacağı merkezler başta olmak üzere tüm ülke genelinde güzergahlarda yaklaşık 185 bin trafik personeli, otobüslerde yolcu olarak denetim yapacak 760 personel, alınan tedbirleri gözden geçirmek ve yerinde denetlemek için görevlendirilen 66 polis başmüfettişi/jandarma müfettişi ile 24 saat esasına göre trafik tedbirleri alındığı belirtildi.

FARKINDALIK PROJELERİNİN KATKISI BÜYÜK OLDU

Ayrıca, çocukların aileleri üzerinde yaptırım etkisi kullanılarak "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim: Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" ve "Dikkat Sizden Karne Bizden" kampanyaları ile farkındalık yaratılmaya çalışıldığı ve alınan tedbirlerin desteklendiği aktarıldı.

18 İLDE 20 ÖLÜMLÜ KAZA

Açıklamada, "Bayram tatilinin ilk iki günü ve arefe günü olmak üzere 3 günlük can kaybı 23'tür. Son 10 yılda motorlu araç sayısındaki yüzde 61 artış ve trafik yüküne rağmen, aynı dönemdeki bayram tatillerinde bir güne düşen can kaybı 20 düzeyinde iken bu bayramda alınan tedbirler sayesinde bu sayı yüzde 61 azalarak 8 düzeyine inmiştir. Tespit ettiğimiz ve tedbir aldığımız 18 ildeki 20 kaza kara noktasında şu ana kadar ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir." denildi.

SIK SIK MOLA VERİN

Özellikle, bayram tatilinin son günleri olan 8-9 Haziran'da tatil dönüşü nedeniyle karayolu güzergahlarında aşırı yoğunluk olacağının düşünüldüğü ifade edilen açıklamada, vatandaşların dönüş ve seyahat planlamalarını, nerede dinleneceklerini, nerede mola vereceklerini trafik yoğunluğunun artacağı bu tarihleri dikkate alarak yapmaları, kazaların varış yerine yakın mesafelerde meydana geldiği dikkate alınarak varış noktasına yaklaşıldığında yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları ve kısa aralıklarla mola (2 saatte 10 dakika) vermeleri önerildi.

KURALLARA UYUN

Aşırı hızlı ve yorgun/dikkatsiz araç kullanmama, takip mesafesini koruma, yol kenarlarında ve tesis girişlerinde yol üzerine park veya duraklama yapmama gibi kurallara titizlikle uyulması, araca binilen andan itibaren mutlaka emniyet kemerlerinin takılması, "Kırmızı Düdük" ve "Dikkat Sizden Karne Bizden" kampanyası çerçevesinde çocukların aşırı hız, emniyet kemeri, cep telefonu kullanmama ve yayaya yol verme konusundaki uyarılarının dikkate alınması tavsiyelerinde bulunuldu.

04 Haz 2019 - 12:57 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.