Bu gerilimi Tahir Büyükakın bitirebilir mi?

Kocaeli haber… MHP Kocaeli İl Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Kocaeli Teşkilatı arasında bir süredir adı konmamış bir gerilim var. Zaman zaman dışarıya da yansıyan bu tansiyon bakalım ne zaman düşecek? Bu gerilimi, belki de geçtiğimiz günlerde her iki kurumu da art arda ziyaret eden Tahir Büyükakın bitirecek. Kim bilir? İşte detaylar…

Bu gerilimi Tahir Büyükakın bitirebilir mi?
Bu gerilimi Tahir Büyükakın bitirebilir mi?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

KOCAELİ MHP ve ÜLKÜCÜ CAMİA BUNLARI KONUŞUYOR 

Kocaeli haber… MHP Kocaeli İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları arasında bir süredir yaşanan “düşük yoğunluklu” gerilimde zaman zaman tansiyon yükseliyor. MHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Avukat Özhan Kurt’un (Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’un ağabeyi), istifasının işleme konulmasıyla iyice ayyuka çıkan bu süreçte biraz daha geriye gidince, MHP Kocaeli İl Kongresi’nde yaşananlar da gündeme geliyor.

MHP KOCAELİ KONGRESİNDE YAŞANANLAR 

Hatırlanacağı gibi Avukat Yunus Emre Kurt’un ismi MHP Kocaeli İl Başkanlığı için de geçmişti… Ancak Kurt, bu iddiaları her zaman yalanladı. “Başkanımızın karşısına çıkmayacağız, bunu kendisinin yüzüne de söyledik” dedi.  Buna rağmen kulisler hep hareketliydi. Her şeye rağmen, bütün tartışmalara rağmen Aydın Ünlü koltuğunu korumayı başardı ve dördüncü döneme “merhaba” dedi.

YUNUS EMRE KURT DELEGE YAZILMAMIŞTI 

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Avukat Özhan Kurt, “Ben istifa etmedim, benden habersiz istifam işleme kondu… Yargı kararıyla geri döneceğim” derken, MHP Kocaeli İl Kongresi’nde Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’un delege yazılmaması da gündem olmuştu.

AYDIN ÜNLÜ’DEN ÜLKÜ OCAĞI’NA ZİYARET 

Öte yandan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, geçen hafta Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atanan Ahmet Yiğit Yıldırım’a hayırlı olsun ziyaretine gitmiş, bu ziyarete de farklı anlamlar yüklenmişti. Ünlü’nün bu ziyarette Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt’un görevden alınmasını istediği şeklinde haberler, yorumlar yapılmıştı.

ERKAN AZERİ İLE ÜLKÜ OCAKLARI TARTIŞMASI 

Bütün bunlar yaşanırken, Aydın Ünlü’ye yakınlığıyla bilinen MHP Yedek Disiplin Kurulu Üyesi Erkan Azeri ile Ülkü Ocağı karşı karşıya gelmişti. Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkan Vekili Kemal Okur'un Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanı Yunus Emre Kurt'a yaptığı ziyaretin ardından MHP MYK yedek Üyesi Erkan Azeri ağır eleştirilerde bulunmuştu. Sosyal medyada yaşanan tartışma ülkücüler arasından en çok konuşulan konu olmuştu. İkili birbirlerine sosyal medyadan fena yüklenmişti.

ART ARDA YAPILAN ZİYARETLERİN ARDINDAN… 

Bütün bunlar sıcağı sıcağına yaşanmaya devam ederken, Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere giren ve kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, önceki gün her iki kurumu da ziyaret etti. Önce MHP Kocaeli İl Başkanlığı’na giden Büyükakın, daha sonra Ülkü Ocakları Kocaeli Teşkilatı’na uğradı… Bu ziyaretleri yorumlayanlar, “gerilimi” belki de Tahir Büyükakın bitirecek yorumları yaptı. Tahir Büyükakın, “şehrin lideri…” ve Cumhur İttifakı’nın da belediye başkanı… Belki de arayı Tahir Hoca bulacak. Öyle değil mi?

17 Eki 2020 - 12:25 - Fısıltı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

04

Ülkücü - Aydın Ünlü gibi birinin Partimin il başkanı olmasından utanıyorum.Hergün ayrı olay hergün ayrı yalanla gündem oluyor.Tertemiz bir il başkanını hak ediyor Kocaeli.Başbuğ elbette gerçekleri görecek ve müdahale edec diye umut ediyorum.Ocak başkanına ve diğer kanaat önderi partili isimlere Aydın ın yaptığı saygısızlık, terbiyesizliktir.MHP ahdefvanın olduğu bir partidir, onu bile bırakmadı Aydın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 12:25
03

Aslan - Bir tarafta tertemiz ülkücü gençler bir tarafta orası burası ayrı oynayan Aydın ve Erkan sonumuz hayır olsun inşaAllah.Devlet beyin gerekeni yapacağına güveniyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 12:25
02

Ülkücü - İl başkanlığına adam gibi bir adam gelmeden bu işler düzelmez.İl başkanının ülkücülükle milliyetçilikle hiçbir alakası yok onun işi rantiyecilik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 12:25
01

Reisçi - Aydın bizim ortağımız olmaya yakışmıyor.Bıktık artık hergün kendi için başka bişey istemesinden, adam doymuyor.Kocaelinde cumhur ittifakı Aydın yüzünden bozulacak sanırım.Genel merkeze Aydın hakkında giden raporun sayısı belli değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 12:25