Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri üzüyor

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi(KOSTÜ), öğrencilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce yüzde 30 ücret iadesi nedeniyle KOSTÜ ile ters düşen öğrencilerin başı, bu kez de üniversite tarafından iptal edilen final sınavlarıyla dertte. İşte detaylar...

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri üzüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Üniversitelerde Güz döneminin sonuna geldik. Okullarda final haftaları başladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle okullarda dersler ve sınavlar yüz yüze değil, internet ortamı üzerinden gerçekleştiriliyor. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi de internet üzerinden ders ve sınav yapan üniversiteler arasında bulunuyor. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ise üniversitenin sistemsel sıkıntılardan doğan sorumsuzluğundan bir hayli şikayetçi...

ÖĞRENCİLER KOCAELİ DENGE'YE ULAŞTI

Konu hakkında Kocaeli Denge Gazetesi'ne ulaşan ve KOSTÜ'de okuyan bir öğrenci, şu ifadeleri kullandı: "Final haftamız başladı. KOSTÜ'nün sistemi yüzünden geçtiğimiz bir soruya daha sonra dönüş yapamıyoruz. Girdiğimiz ilk final sınavında okulumuz sorulara geri dönüş sistemini açık bırakmış, biz de bunu sınav esnasında öğrendik. Bu durumu okul yönetimiyle konuşunca, bizlere;  'Biz yapmadık, bu durum sizin hatanız' diyip sınavı iptal ettiler.

ÖĞRENCİLER SINAV İPTALİNİ KABUL ETMİYOR

Biz KOSTÜ öğrencileri olarak sınav iptalini asla kabul etmiyoruz. Sistem hatası tamamen onların suçu. Bize bu konuda bir bilgi verilmedi. Üstelik sınavlar başlamadan önce bizlere defalarca gözdağı verdiler. 'Sınav esnasında kayıt alırsanız sisteme bildirim geliyor ya da sekme değiştirirseniz sistem görüyor' gibi üniversite tarafından birçok açıklama yapıldı. Biz hepsine sessiz kaldık. Ancak ilk sınavda yaşanan bu sistem hatası yüzünden hepimizin sınavının iptal edilmesi kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez. Üniversitede okuyan ve çalışan arkadaşlarımız var. Sınav günü işlerinden izin alıp, sınava girdiler. Bu insanlar tekrar nasıl izin alacak? KOSTÜ, sadece kendini düşünüyor. Öğrencileri hiçbir zaman düşünmüyorl" 

BU İLK DEĞİL

KOSTÜ Öğrencileri daha önce de üniversite yönetimiyle yüzde 30'luk ücret iadesi konusunda karşı karşıya gelmişti. Koronavirüs nedeniyle KOSTÜ'de kesintiye uğrayan yüz yüze eğitim ve verilemeyen hizmetler nedeniyle öğrenciler ücret iadesi talep etmişti.  KOSTÜ öğrencileri sosyal medyada bir araya gelmiş ve internet üzerinde yapılan eğitim nedeniyle sene başında okula yatırılan ücretlerin yüzde 30'unu iade edilmesini istemişti. Bu konuda sosyal medyada büyük bir kampanya başlatan öğrenciler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Haluk Levent ve üniversitenin patronu Talip Emiroğlu gibi isimler başta olmak üzere ilgili kişileri etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi hakkında. 

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2020-2021 öğretim yılı itibarıyla Kocaeli'de sağlık ağırlıklı öğretim yapan vakıf üniversitesi. 2009 yılında Avrupa Eğitim Vakfı tarafından Avrupa Meslek Yüksekokulu adıyla İstanbul'da kuruldu. 2020 yılında isim değiştirerek Kocaeli'ye taşındı. Üniversite bünyesinde ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimleri verilmektedir.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi nerede? 

KOCAELİ YERLEŞKESİ

Yenişehir Mah. Demokrasi Cad. No:37 İzmit/ Kocaeli

0 262 999 80 85

0 549 787 09 94

[email protected] [email protected]

KAZLIÇEŞME YERLEŞKESİ

Ahmet Haşim Sokak. No:8/1 Kazlıçeşme Zeytinburnu / İstanbul

0850 450 28 28

Fax: 0212 547 00 68

0 549 787 09 94

[email protected] [email protected]

15 Oca 2021 - 19:15 - Fısıltı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

03

Özge - Fatma hanım aynı sorunu bizde yaşadık.hakkımızı aradık ama hiç bir şey yapamadık onlar bizden çok konuşup bizi konuşturmuyorlar bile çok büyük haksızlık sistem buymuş .yazıklar olsun böyle sisteme

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 16:02
02

Fatma - Yazıklar olsun tercihten önce 12bin olan ücret kayıt zamanı 18 bin oldu. Üstelik yüzde 25 burslu .bununlada kalmadı barajı geçemeyen ögrenciler puanlar çekilince 2.ci tercihlerde 12bin ödedi . Biz 6 bin farkla okuldayız aynı bölüm aynı sınıfta .yine 7 bin fark isteyip onlar 17 .biz 25 binle 2.ci sınıfa okula devam helal etmiyorum .nasıl bir sistem öğrenci işleriyle göŕüştük ama hiç birşey yapamadık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 02:20
01

Şahin Kaya - Şuan İstanbulda okuyorum anestezi 2.Sınıf öğrencisiyim başta bilseydim böyle yapacaklarını kesinlikle kayıt yapmazdım hiç memnun değilim sadece kendimi de geçtim hiçbir arkadaşım memnun değil hakkımız haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 19:15