AK Parti'nin 18 yıllık tarihinden Gül ve Davutoğlu çıkarıldı

AK Parti'nin kuruluşunun üzerinden 18 yıl geçerken bu süreçte AK Parti'nin Genel Başkanı Erdoğan'ın yanında yer alan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, AK Parti tarafından bugüne özel paylaşılan görselde yer almadı.

AK Parti'nin 18 yıllık tarihinden Gül ve Davutoğlu çıkarıldı
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti 'nin, Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini almasının üzerinden 18 yıl geçti. Bugün AK Parti 'liler "18. yaş" vurgusuyla sene-i devriyelerini kutluyor. AK Parti resmi hesaplarından da paylaşılan kutlama mesajlarında bir görsel ise dikkat çekti. Görsel de artinin 2001 yılında kurulmasından başlayarak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçilmesinin ardından kazandığı seçime ve son yerel seçime kadar giden süreç anlatılırken AK Parti , 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yer vermedi.

AK Parti'nin içinden çıkan ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün eski bakanlardan Ali Babacan'ın kuracağı partiye destek verdiği konuşulurken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan’a karşı manifesto niteliğinde bir metin yayımlamış, Erdoğan’ın "tek adam" konumunu eleştirmişti. Davutoğlu daha sonra yaptığı toplantılarda da Erdoğan ve AK Parti 'ye yönelik eleştirilerini sürdürmüştü.

KP TARİHİNDEN GÜL VE DAVUTOĞLU'NU ÇIKARDI

AK Parti'nin bugünkü yıl dönümüne yönelik birçok isim tebrik mesajı yayınlarken artinin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan görsellerden biri ise dikkati çekti. T24'te yer alan habere göre "Bir Millet Aşkı Hikâyesi AK Parti" başlığıyla yayımlanan görselde AK Parti'nin kurulduğu 2001'den Erdoğan'ın yeni sistemde ilk Cumhurbaşkanı seçilmesine ve son yerel seçime kadar olan önemli anlar yer buluyor. Ancak görselde AK Parti'nin içinden ilk çıkan Cumhurbaşkanı olan Gül ve Erdoğan'ın başbakanlığı ve genel başkanlığı bıraktığı ilk isim olan Davutoğlu yer bulmadı.

İşte o görsel:

14 Ağu 2019 - 19:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.