Akar ve komutanlardan Bahriyelilere ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nı ziyaret etti. Akar ve beraberindekiler yerli üretim “Reis” sınıfı denizaltıların inşa çalışmalarını inceledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Mavi Vatan Tatbikatı’nın sevk ve idare edildiği karargahta denetleme ve incelemeler yaptı. Akar, değerlendirmelerde bulunduğu tatbikat kontrol merkezinde video konferans sistemiyle görüştüğü unsurlara da talimat verdi. Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Donanma Komutanlığına geldi.

Komutanlığa gelişinde törenle karşılanan Bakan Akar, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu’ndan faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Akar ve komutanlar daha sonra Mavi Vatan Tatbikatı’nın sevk ve idare edildiği Tatbikat Kontrol Merkezi’ne geçti. Burada tatbikata katılan unsurlardan video konferans sistemi ile brifing alan Bakan Akar, talimat verdi. Akar ve komutanlar daha sonra DATAS Denizaltı Taktik Simülatörü’nde incelemelerde bulundu. Denizaltı simülatöründe eğitim alan askerlerle sohbet eden Akar, periskoptan torpido atış eğitimini takip etti. Bakan Akar ve komutanlar daha sonra Denizaltı Serbest Çıkış Kulesi’nde incelemelerde bulundu. Denizaltıdan çıkış eğitiminin verildiği 20 metre derinliğindeki havuzdaki eğitimleri takip eden Bakan Akar ve komutanlar, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akar ve komutanların sonraki durağı ise Gölcük Tersanesi Komutanlığı oldu. Akar ve beraberindekiler yerli üretim “Reis” sınıfı denizaltıların inşa çalışmalarını inceledi. Bakan Akar ve komutanlar, sohbet ettikleri işçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

04 Mar 2019 - 17:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.