Başkan Karaosmanoğlu, Mevlid Kandilini Kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, bütün İslam Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni kutladı

Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mevlid Kandil’inin tüm insanlığa ve özellikle İslâm dünyasına barış, huzur, adalet ve hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Karaosmanoğlu, "Mevlid Kandili, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in, insanlığın yaşadığı en karanlık dönemde doğumuyla dünyayı şereflendirerek, yeni ve mutlu çağın doğmasına vesile olduğu gündür. Peygamberimizin gelişiyle birlikte, insanlık üzerine çöken kara bulutlar dağılmış, cehalet, haksızlık ve zulüm sona ermiştir. O’nun örnek hayatı, her Müslüman için, alınması gereken derslerle doludur. Bir Müslüman olarak Peygamberimizin bütün güzel ahlâklarını örnek alarak kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesiledir.

Mevlid Kandili’nin de ülkemizden başlayarak bütün İslâm âleminde ve tüm dünyada şefkat, sevgi, adalet, mutluluk ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu mübarek gece, İslâm dünyası olarak yaşadığımız sıkıntılı, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesine sebep olur. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin, aziz milletimizin ve Kocaelili hemşehrilerimin, Mevlid Kandil’ini kutlarım" dedi.​

18 Kas 2018 - 10:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.