Başsavcı Korkmaz: Son zamanlarda bir curcuna var

Sosyal medya ve basında çıkan bazı yorumlara ve haberlere ilişkin konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Son zamanlarda bir curcuna var. Bütün herkes hukukçu olmuş” dedi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz açıklamaları şöyle; Son zamanlarda bir curcuna var. Bütün herkes hukukçu olmuş. Toplumun adalete olan güveninin sarsacak yorumlar yapılıyor. Avrupa Birliğimiz ile bir uyum programımız var. Hukuk camiasında da buna göre düzenlemeler yapılıyor.

TUTULU VE TUTUKSUZ YARGILAMA FARKI

Asıl olan tutuksuz yargılamadır. İstisna olan tutuklu yargılamadır. Ancak toplumumuzun algısı ve beklentisi bu şekilde değildir. Her suçun bir derecesi var ve önem derecesi vardır. Cezası az olmasına rağmen toplum tutuklama bekliyor. Biz yargı olarak bunun dengesini gözetecek merciiyiz. Burada bir sıkıntımız var. Bazen verdiğimiz kararlarda toplumla aynı düşünmediğimiz zaman linç oluyor. Temennimiz inşallah bunu iyi bir noktaya getirmektir.

TOPLUMUMUZ SUKUNET İÇİNDE OLSUN

Burada söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğim şey basın özgürlüğüne yönelik bir şey değil. Mesela Suriyeli bir küçük çocuk hayatını kaybetti. Bununla ilgili yanlış yorumlar yapıldı. Yine Körfez’de bir intihar eden vatandaşımız vardı. Oğluna pantolon alamadığı için intihar ettiği söylendi. Bu gibi vakalarda işi hukukçulara bırakmak en iyisidir. Biz zaten gerekeni yapmak için elimizden geleni yapıyoruz.

14 Oca 2020 - 10:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

Adil - Suç üretip suçmuş gibi işlem ifa edilir, hukuk yere düşürülürse, herkes hukuku öğrenmeye başlar ve gün gelir size öğretir. Bunun için her zaman, her daim adil bir hukuk düzeni olmalı ve hukuktan asla ayrılmamalı. Öncelikle adalet camiası.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ocak 10:59