Cedit Mahallesi bu kararı bekliyor

Kocaeli haber...İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde Tahir Büyükakın’a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi komisyona havale edildi. İşte detaylar...

Nevzat Doğan döneminden bu yana devam eden Cedit Mahallesi’nin kentsel dönüşüm projesini bu yıl İzmit Belediyesi üstlenerek yapma kararını almıştı. Ancak daha sonra Büyükşehir Belediyesi’yle bir araya gelen İzmit Belediyesi, Cedit projesinden vazgeçerek Büyükşehir’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmasını yapması kararı alınmıştı. Proje ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yetki verilmesi ile ilgili madde bugün meclis gündemine geldi ve komisyona havale edildi. Cedit Mahallesi Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi için kamu kurum kuruluşları ile protokol, iş birliği protokolleri, ek protokol, kamulaştırma, trampa, taşınmaz devirlerinin yapılması hususlarında Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamına ve Encümene yetki verilmesi bir sonraki meclis gündeminde görüşülecek.


10 Eyl 2020 - 16:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.