Çevre katliamı böyle bir şey

İlimizin vergi rekortmenleri arasında yer alan Körfez’de kurulu bulunan Nuh Çimento'nun bulunduğu bölgedeki ormanlık alan göz göre göre yok oluyor

İNANILMAZ BOYUTTA TAHRİBAT
Eğitime yaptığı katkılar, sosyal projelere verdiği desteklerle adını sık sık duyuran Körfez’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Nuh Çimento Fabrikası’nın bulunduğu bölgedeki çevre tahribatı inanılmaz boyutlara ulaştı. Fabrikanın kurulu bulunduğu alanın üst bölümündeki orman yok edildi. Yıllar geçtikçe tahribatın seviyesi de artış gösterdi.


ŞAKA GİBİ ÖDÜL!
D-100 ve otobandan İstanbul istikametine giden herkes bu tahribata şahit oluyor. Ancak ne kenti yönetenler ne de Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Nuh Çimento’ya “Dur” diyemiyor. Tahribat, görünenden de fazla. Fabrikanın üst kesimlerinde neredeyse hiç ağaç kalmadı. Çevre katliamını yaptığı sosyal projelerle gölgeleyen Nuh Çimento’ya geçtiğimiz yıl bir de “çevre ödülü” verilmişti.


Sebahattin AYDIN

18 Mar 2018 - 13:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.