Fabrikalarda gıda zehirlenmesi

Arslanbey Federal Mogul ve İzmit Piston Federal Mogul işçilerinin bir bölümü, 15 gün önce yedikleri yemek sonrası gıda zehirlenmesi geçirdi.

4 Kasım Pazartesi günü Arslanbey fabrikasında gündüz vardiyası, Izmit fabrikası işçileri de 4-12 vardiyasında yedikleri yemekten sonra mide bulantısı ve kusma belirtileriyle hastanelere başvurdu.

120 İŞÇİ

İki fabrikadaki toplam 1400 işçiden 120'si söz konusu durum üzerine 300-400 TL'lik masraf yaparak taksilerle Medical Park ve Cihan Hastanesi'ne başvurdu.
Her iki sağlık kurumunda yapılan tetkikler sonucu işçilerin yemek sonrası yedikleri, muz ve böğürtlen oluşan 'Magnolit' adındaki tatlıdan zehirlendikleri belirlendi.

RAPOR ALDILAR

Güvenlik güçlerine de intikal eden olay sonrası, kanlarında kabul edilebilir 6-17 arası bakteri oranının çok üzerinde (72-90'lara varan) bakteri bulunan işçilerin kimine bir hafta, kimine ise 15 gün rapor verildi. Ve raporlar isveren tarafından onaylanmadığı için halen ilaç paraları ve hastaneye ulaşım giderleri işçilere ödenmedi.

DIŞ ETKEN DENİLDİ

Fabrikaların gıda tedarikçisi olan Sodexo, konuya ilişkin raporunda, kendilerinin kontrol edemeyeceği dış etkenin zehirlenmeye neden olduğunu savunurken, bu gerekçenin kabul gördüğü, sonuç olarak da kimsenin cezalandırılmadığı öğrenildi.

TÜRK METAL'E TEPKİ

Bu arada, zehirlenme sonrası yaşanan gelişmeler üzerine her iki fabrikadaki işçilerin tedirginlik yaşıyor. Işçilerin, bu konuda 'ilgisiz kaldığı' öne sürülen Türk Metal Sendikası şube yöneticilerine yoğun eleştiriler yönelttiği de görülüyor.

22 Kas 2019 - 09:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.