Fikri Işık’ın görevden aldırdığı Ali Veral göreve geri döndü

Geçtiğimiz aralık ayında Fikri Işık’ın katıldığı ve müteahhit Ömer Veral’ın da bulunduğu gergin geçen kentsel dönüşüm toplantısının ardından Ömer Veral’ın daire başkanı olan kardeşi Ali Veral görevden alınmıştı. Ali Veral mahkeme kararıyla göreve geri döndü.

Fikri Işık’ın görevden aldırdığı Ali Veral göreve geri döndü
Fikri Işık’ın görevden aldırdığı Ali Veral göreve geri döndü
+1
Haber albümü için resme tıklayın

16 Aralık 2018 tarihinde Hacı Hızır ve Veli Ahmet mahallelerini kapsayan bir kentsel dönüşüm toplantısı yapılmıştı. Mahalle sakinlerinin yoğun olarak katıldığı toplantıya eski başbakan yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın yanı sıra, kentsel dönüşümü yapacak olan Veral İnşaat’ın sahibi müteahhit Ömer Veral da katılmıştı.

TOPLANTI GERGİN GEÇMİŞTİ

O dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile birlikte toplantıya gelen Fikri Işık, 2 yıldır 2 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları için vatandaşlarla ön anlaşma imzalayan Veral İnşaat’ın sahibi Ömer Veral’a tepki göstermişti. Işık, Ömer Veral’ın toplantıdan çıkarılması talimatını vermiş, bunun üzerine Ömer Veral da Fikri Işık’ı eleştiren sözler sarf etmişti.

KARDEŞİ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bu olayın hemen ardından gündeme bomba gibi düşen bir gelişme yaşanmıştı. Veral İnşaat’ın sahibi Ömer Veral’ın ağabeyi olan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü Emlak İstimlak Daire Başkanı olarak çalışan Ali Veral görevden alınmıştı. Söz konusu görevden alma olayının Fikri Işık’ın talimatıyla "siyasi baskı" nedeniyle yapıldığı iddia edilmişti.

MAHKEME KARARIYLA GERİ DÖNDÜ

İşte tüm bu yaşananların ardından Ali Veral yargı yoluna başvurdu. Ankara 13. İdare Mahkemesine başvuran Ali Veral, daire başkanı olarak çalışırken düz memur olarak atanmasına itiraz etti. Ankara 13. İdare Mahkemesi Ali Veral’ı haklı buldu ve söz konusu atama işlemini iptal etti. Mahkeme heyeti, aralık ayından bu yana maaşı düşen ve hak kaybına uğrayan Ali Veral’ın yaşadığı kaybın faiziyle karşılanmasını hükmetti. Ali Veral, düz memur olarak çalıştığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü Emlak İstimlak Daire Başkanlığında yeniden daire başkanı olarak görevlendirildi.

09 Eki 2019 - 15:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Fikri Işık adlı milletvekilini tutumlarından dolayı birkez daha kınıyorum,bu haberi okuyorsa yüzünün halini görür gibiyim,bu arada kendisine yakın bürokratların yalan ve iftiraları ile ihraç durumu ile karşı karşı kalmış olsamda kendisi gibi milletvekillerinden hazetmediğimi bildirir,kendisinin ihracım için milletvekili olarak katkısı olursa çok memnun olacağımı bildiririm.

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 09 Ekim 15:35