Ford Otosan: Henüz somut bir karar alınmadı

Kocaeli haber... Ford Otosan tarafından yapılan açıklamada, Ford Motor Company ve Volkswagen AG'nin Türkiye'de ortak ticari araç üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin sürdüğü ve henüz bir somut karar alınmadığı bildirildi.

Kocaeli haber... Ford Otosan'dan bazı basın-yayın organlarında, şirketin ana ortaklarından Ford Motor Company ile Volkswagen AG tarafından ortak ticari araç üretiminin Kocaeli'de gerçekleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Global Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasında 2018 yılından bu yana devam eden iş birliği planları kapsamında 1 tonluk orta ticari araç ortak üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin halen devam ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda, söz konusu yatırım projesi hakkında Şirketimiz ile Ford Motor Company arasında da görüşmeler devam etmekte olup, henüz konuya ilişkin olarak somut bir karar alınmamıştır." denildi.

Bu kapsamda söz konusu haberlerde yatırım hakkında yer verilen detay bilgilerin de gerçeği yansıtamadığı aktarılan açıklamada, "Habere kaynak gösterilen Kocaeli Sanayi Odası, haberde bahsedilen içerikte resmi ya da gayri resmi bir açıklamaları olmadığını da kamuoyu ile paylaşmıştır. Görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili yönetim kurulu kararı alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

21 Eki 2020 - 14:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.