'Gastro İzmit' start aldı

Kocaeli haber... İzmit Yemek Festivali “Gastro İzmit” Yahya Kaptan’da bulunan Gülümse Kafede başladı. 4 gün sürecek festival kortej yürüyüşü ile start aldı.

'Gastro İzmit' start aldı
'Gastro İzmit' start aldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli haber... İzmit Belediyesi tarafından 21-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastro İzmit Yemek Festivali başladı. Yahya Kaptan’da bulunan Gülümse Kafe’de başlayan festival, İzmit Merkez Bankası önünden İzmit Belediyesi’ne doğru yapılan yürüyüş ile başladı. Daha sonra Yahya Kaptan’da bulunan Gülümse Kafe’de yarışmanın ilk günü gerçekleşti.

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ YEMEKLER 

Festivalin ilk gününde ev hanımı, gençler ve engelli kategorisinde 30 kişi yarıştı. Ev hanımları israfı önleme temalı birbirinden lezzetli yemeklerle yarıştı. Özellikle yemeklerde israfı önlemek için bayat ekmek tercih edildi. Festivale İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Uluslararası Gastronomi Federasyon Başkanı Mehmet Kaplan, Başkan Yardımcısı Tayfun Gündüz, Marmara Bölge Başkanı Adnan Gültekin, Kocaeli Başkanı Ahmet Fevzi Öner, Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut katıldı.

İZMİT MUTFAĞI ÖN PLANA ÇIKSIN

Kortej sonrasında belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Hürriyet, “Bu festivalin başladığını duyurmak için yürüyüş korteji yaptık. Başkanlarımız, aşçılarımız ve ekibiz ile birlikte güzel bir etkinliğe başlıyoruz. Buradan Gülümse Kafe’ye geçeceğiz. Bugün yapacağımız yarışma ile birlikte start veriyoruz. İsraf temalı bir yarışma olacak. 4 gün sürecek festivalde her gün farklı temalarda yarışmalar olacak. İzmit önemli bir kent. Mutfağı ile ön plana çıksın istiyoruz. Bu kentin yemeğini duyurmak istiyoruz. İzmit’in sanayisi kadar mutfağı ve tarımı da önemli. Önceliğimiz Mancarlı Pide, Simit ve Pişmaniye. Diğer kentlerin mutfağıyla da harmanlayacağız" dedi.

21 Eki 2020 - 15:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

Küçük ömer - Ne oldu sosyal mesafe ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 15:55