Gebze su kesintisi için tepki

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, Gebze’de 24 saatten fazla süren su kesintisine dair tepki gösterdi.

Gebze su kesintisi için tepki
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze’ye bağlı Mevlana ve İstasyon mahallelerinin kısmi, Hacı Halil, Yenikent, Gaziler, Mustafa Paşa Kösklüçesme, Osman Yılmaz, İnönü, Güzeller,  Kirazpınar, Arap çeşme, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış ve Tavşanlı mahallelerinin de 24 saatlik su kesintisi hakkında Emek Partisi Gebze İlçe örgütü açıklama yaptı.

ÖZEL DİKKAT GEREKMEZ Mİ?

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, “Temizliğe her zaman dikkat edilmelidir. En çok da COVİD 19 belasına karşı mücadelede temizlik insanlığın temel savunmalarından biridir. Ancak ilçemiz Gebze’de 24 saatlik su kesintisi olması, alınan önlemlere gölge düşürmüştür. Yetkili kurum olarak İSU, abonelerine gönderdiği mesajda, ‘Gebze bölgesinde 1999 yılında iller bankası tarafından yapılan 1200 CTP ana isale hattı üzerinde arıza meydana gelmiştir’ açıklamasında bulunulmuştur. Halkımız bu tarz durumlarda , ‘özrü kabahatinden büyük’ der. Durum tamamen böyledir. 1999 yılından kalma araç ve gereçlerle devam edilmesi büyük bir sorun teşkil etmiyor gibi açıklama yapma cesaretine nasıl sahip olabiliyorlar? Özellikle bizim yaşadığımız kentin sanayi kenti olduğu düşünülürse, su tüketimi için kullanılan araç ve gereçlerinin bakımı, onarımı, yenilenmesine özel dikkat edilmesi gerekmez mi?” diye sordu.

HIZLICA ADIM ATILMALI

Halk sağlığının değil rantın ön planda olduğunu da ifade eden Atik, “Sorumluluğu üstünden atmanın bir yöntemi olarak İSU, 99 yılını göstermek ile kaba kurnazlığa örnek olmuştur. Aslında bu kurnazlık girişimi büyük bir itirafı da içinde taşımaktadır. Belediye başta olmak üzere sorumlu kurum ve kuruluşlar, her seferinde sağladıkları hizmetleri ön plana çıkarırken bu mesaj ile gerçekler gün yüzüne çıkmıştır. 99 yılından bugüne neden yapılmadığı işçi ve emekçilere biran önce açıklanmalı, ‘özür mesajları’ yerine daha sağlıklı sistemler için hızlıca adımlar atılmalıdır” dedi.

RANTA DÖNÜK İHALE

Biliyoruz ki ülkemizde ihaleler ranta dönük yapılmaktadır diyen Atik, “Bugün başta sorumlu meslek odaları olmak üzere araştırmalar yapılmalı, bilim insanlarımızın vereceği ve önereceği karar doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde çoğu kez görülmüştür ki, bu tarz yenileme çalışmalarının esas kaynağı insan sağlığından çok, kendi taraftarlarını besleme kaynağına dönüşmektedir. İşçi ve emekçilere verilen değer bir kez daha görülmüştür” dedi.

03 Tem 2020 - 10:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

02

Nazife - Evet saat 15:00 ama şu neden gelmedi kesinti için haber vermiyorsunuz bari verilen saatte gelseydi sular bu nasıl bi hizmet ben tuzladan gebzeye taşındım tuzla bole kesinti çok nadir olur ve vatandaşa bilgi verilir verilen saatte sularımız gelirdi evet tuzlada ki belediyede akp li belediye başkanımız çok güzel calisiyo partiyle ilgili değil bence belediye çalışır sa herşey güzel oluyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Temmuz 10:19
01

Handan - Temizlikten bahsedecek en son kişilersiniz 3 gündür su yok. Ne yapalım Gebze de isu sedaş belediye 0

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Temmuz 10:19