Gökyüzünü keşfederek engelleri aştılar

Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret eden Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, gezegenleri öğrendi, gökyüzünü gözlemledi.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde eğitim alan 80 öğrenci, eğitmen ve idarecilerle birlikte Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, merkezde ‘’Gökyüzü Gözlemi’’ heyecanını yaşadı. Eğitmenler tarafından tanıtılan gezegenleri öğrenen engelli öğrenciler, gökyüzünü de keşfetme fırsatı buldu. Teleskoplar ile Satürn, Jüpiter ve Ay gözleminin yapıldığı etkinlikte öğrenciler, gezegenlerin yer aldığı çıkartmaları isimleri ile kartonlara yapıştırdı.

EN SEVDİKLERİ GEZEGEN ‘’DÜNYA’’ OLDU

Gezegenlerin yer aldığı çıkartmaları isimleri ile kartonlara yapıştıran öğrenciler, daha sonra bu kartondan kendilerine şapka yaptı. Eğitmen ve idarecilerle gittikleri Bilim Merkezi’nde öğrenirken eğlenen engelli öğrenciler, 9 gezegenin isimlerini ezbere saydı. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler daha sonra en çok beğendikleri gezegenlerin resimlerini boyadı. Öğrencilerinden bir kaçı gök bilimini çok sevdiğini dile getirerek Bilim Merkezi’nde bulunan teleskop ile gökyüzü gözlemi yaptı. Gök bilimini çok sevdiklerini belirten öğrenciler, Bilim Merkezi’nde yapılan ‘’Gök Bilim Merkezi’’ etkinliğine katılmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Dünyamızın yakınındaki tüm gezegenleri burada öğrendik. En çok sevdiğimiz gezegen de ‘’Dünya’’ oldu” dedi.

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

19 Oca 2019 - 09:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.