Gölcük Denizevler'de büyük yıkım

Gölcük Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle Sivritepe’de tamamlanan Kentsel Dönüşüm Projesi sonrasında, Denizevler Mahallesi’nde boşaltılan 40 binanın yıkımına bugün başlandı.

Gölcük Denizevler'de büyük yıkım
Gölcük Denizevler'de büyük yıkım
Haber albümü için resme tıklayın

17 Ağustos Gölcük Depremi’nde birçok binanın hasar gördüğü Denizevler Mahallesi için, Gölcük Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 541 konutun tamamlanması sonrasında mahalle sakinleri yeni konutlarına taşınmıştı. Boşaltılan 40 binanın yıkımına da bugün başladı. Bu binaların yıkılmasıyla birlikte, 17 Ağustos Depremi’nin izlerini taşıyan son alan da ortadan kalkmış olacak. 40 binanın yıkım ve moloz kaldırma çalışması yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak.

DENİZEVLERDEKİ DIŞINDA 62 BİNA DAHA YIKILDI

Gölcük Belediyesi orta hasarlı olup onarım ve güçlendirmesi yapılmayan ya da metruk olan binalarında yıkımına da devam ediyor. En son; Mesruriye ve Şevketiye köylerinde iki binanın yıkımı gerçekleşti. Böylelikle; onarım ve güçlendirmesi yapılmayan ya da metruk 62 binanın yıkılmış oldu.

02 Haz 2020 - 13:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.