Goodyear sonunda yola geldi

Lastik-İş ile masaya direkt oturan Goodyear’ın görüşmesinde beklenen ücret kararı çıktı. Müjdeli haberi alan işçiler otelin önüne geldi. İşte detaylar…

Goodyear sonunda yola geldi
Goodyear sonunda yola geldi
Haber albümü için resme tıklayın

Sektörden ayrılarak sendika ile masaya oturan Goodyear'da geçtiğimiz 3 oturumda da ücret konusu sonuca bağlanmadı. 26 Haziran Cuma günü yapılan toplantıda kabul edilen 2 maddenin ardından bugünkü görüşmede ele alınması beklenen ücret konusu görüşülerek karara bağlandı. İşte Kocaeli Denge’nin de takip ettiği toplantının detayları.

DİĞER FİRMALARLA AYNI 

Daha önce Brisa, Prometeon ve Pirelli ile sağlanan anlaşma Goodyear işverenince de kabul edildi. Sözleşmeye göre lastik işçisi ilk 6 ay yüzde 7, ikinci 6 ay enflasyon, üçüncü 6 ay yine enflasyon oranında zam alacak. Dördüncü 6 ay enflasyona artı 1 puan zam sağlanacak. 2021 yılbaşında işçiye 8 bin TL verilecek. Bunun 5 bin lirası borç iken 3 bin lirası ise hibe olacak.

AYNI ŞARTLARDA BİTİRDİK 

Toplantı sonucunu değerlendiren Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, şunları dile getirdi; “Kocaeli basınımıza bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Bugün Goodyear işletmesinde de uzun süreden beri oturduğumuz toplu sözleşmemiz diğer firmalarla aynı şartlar çerçevesinde bitti. Buradaki anlaşılması gereken sözleşmelerin mantığının aynı olması noktasıdır. Geçmişte toplu sözleşmeyi Goodyear’da da diğer firmalarda olduğu gibi aynı şekilde bitirelim demiştik. Bugün de aynı şartlarda toplu sözleşmeyi bitirdik ve neticede iyi bir hava oluştu.

İYİLEŞME SAĞLANDI

Önümüzde bir süreç var. Boğuşacağımız yeni olaylar var. Bu sözleşmenin bitmesi her açıdan iyi oldu. Herkese hayırlı olsun. Destek hizmetlerinde çalışan arkadaşlardan düşük ücretli olanlar belirli ölçüde yukarı çekildi. Diğer maddelerde de iyileşme sağlandı. Üretim işçisinde de kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyecek şekilde enflasyonun üstünde global parayla sözleşmemizi bitirdik.”

İŞTE BAŞKAN İŞTE SENDİKA SLOGANLARI

30 Haz 2020 - 16:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

07

Demircan - Kapida çalişan guvenlik 3100 tl maaş aliyor sözleşmeli işçi destekten fazla aliyor..Bunu soyledikmi suclu oluyoruz..2 sene sonra asgari ucret bizim maaşimizi geçer..Bir fabrikada kapida çalişan guvenlik işciden fazla para alip 6 aylik sozlesmeli çalişan destekten fazla maaş aliyorsa yoruma fazla gerek yok diyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
06

Ümit pirelli - Hakikaten bu süreçte daha iyisi olamazdı.goodyear işçisi kardeşlerimizin gözü aydın.İNADİNA LASTİK İS İNADİNA SARI.ne olursa olsun sonuna kadar sendikamızın yanindayiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
05

goodyearlı - hayırlı olsun. goodyearın sendikaya söz geçirme girişimini başkan def etti. goodyear temsilcileri iyi, baş temsilcisi çok iyi iş çıkardı. tebrikler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
04

Brisa iscisi - A***madem aynı alacaktı niye diğer firmalardan ayrı oturdu goodyear her sene bi i**** pesindesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
03

Pirelli destek - Helal olsun başkan bu zamanda dünya pandeminde o zincirleri kırdın.. İnadına Lastik-iş inadına Sendika

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
02

Goodyear - Allah razı olsun Baskanım sizden ve ekibinizden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55
01

Pirelli kalıpçı - Kimse sesini çıkarmasın işine sahip çıksın bu dönemde millet işsizlikden kırılıyor dünyaya ülkede kiriz bunda şükür

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 16:55