İnşaat sahipleri işçinin burnunu kırdı!

Karamürsel’de devam eden bir inşaat projesinde çalışan inşaat işçisi Anıl Deniz Gider’e inşaat firmasının yetkilileri tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda işçinin burnu kırıldı

İnşaat sahipleri işçinin burnunu kırdı!
Haber albümü için resme tıklayın

Olay bugün Karamürsel’de yaşandı. Paipurth Suites isimli inşaat projesinde çalışan 7 işçi hiçbir kazanılmış hakkı verilmeden işten kovuldu. Bunun üzerine İnşaat İşçileri Sendikası tarafından basın açıklaması yapılmak istendi.

İŞÇİNİN BURNUNU KURDI

Şantiye önünde yapılmak istenen basın açıklamasına patron temsilcilerinin saldırgan tutumu damga vurdu. İsmi öğrenilemeyen bir şirket yetkilisi İnşaat İşçileri Sendikası örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider’e saldırarak burnunu kırdı.

SALDIRIYA UĞRAYAN İŞÇİDEN AÇIKLAMA

Biz şantiye önüne gittiğimizde saldırgan bir tutum takınan ana firma yetkileri “burada eylem yaptırmayız” dediler. Yaşanan tartışmalar üzerine polis duruma müdahil oldu ve taşeron firma yetkililerini de çağırarak karakolda bir görüşme yapılmasını sağladı.

Yapılan görüşmelerde de ana firma konumundaki Paipurth Suites yetkilileri üyelerimizin haklarını inkâr ederek, hiçbir ödeme yapmayacaklarını yineledi.

Çözümsüzlükle sonuçlanan görüşmeden sonra karakoldan çıkıldı. Sendika yetkililerimizle ana firma yöneticisi arasında, sorunun çözülmesi konusunda ayaküstü konuşulurken, firma yetkilisi polislerin de önünde sendika temsilcimiz Anıl Deniz Gider’e saldırdı aniden.

İNŞAAT İŞÇİLERİ KÖLE DEĞİLDİR

Haklılığımızın verdiği güçle diyoruz ki; döktünüz kanımızın hesabını vereceksiniz! Tüm duyarlı kamuoyunu bu saldırganlık karşısında dayanışmaya davet ediyor, inşaat işçisinin köle olmadığını bir kez daha haykırıyoruz!

26 Şub 2020 - 19:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

02

Ahmed sami ünal - Haber in içeriğinde bir uygunsuzluk var

Burnu kurulan kişi o inşaatta çalışmamıştır

Ağır tahrik vardır olayda

İşçilerin tüm hakları ödenmiştir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Şubat 19:57
01

Sami - Cevap beklenen soru..kamuoyu

Madem tüm hakları verildi..niye eylem yapılıyor. .niye işçiler para istemeye geliyor..anlaşılmayan konu..niye tahrik olsun..haber de paraları verilmediği için sendika ile beraber..hak aramaya gelinmiş. .açıklama yetersiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Şubat 19:57