İnşaatçılarımız Azerbaycan'a gitti

İnşaat ve müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanlarının yer aldığı Kocaeli Ticaret Odası heyeti, özellikle yapı-inşa alanında kentimize yeni dış pazarlar kazandırmak üzere gittiği Azerbaycan’da önemli temaslar kurdu

KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Üyesi Mert Kavşut, 2. Meslek Komitesi Üyesi Faruk Mamik, inşaat ve mühendislik sektöründe faaliyet gösteren iş insanları Hasan Tahsin Karaosmanoğlu, Ceyhan Çağlayan, Abdulsamet Ünaltın, Abdullah Üstübi, Soner Feratoğlu, Veli Başkurt, Erdal Torunoğulları, Nurettin Bulut’un yer aldığı KOTO heyeti, yapı-inşa alanında önemli fırsatlar barındıran Azerbaycan’a iş programı gerçekleştirdi. KOTO heyeti, 2. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla 23- 26 Ekim 2018 tarihlerini kapsayan iş programının ilk gününde önemli temaslar kurma fırsatını yakaladı.

YENİ YATIRIM VE İŞBİRLİKLERİ İÇİN…

İlk olarak T.C. Baki Ticaret Müşaviri Erkan Özoral ile bir araya gelen heyet, Türk iş insanlarının ülkedeki konumu, Türk şirketlerin faaliyet kolları, özellikle inşaat sektöründeki Türk firmaların yatırımları hakkında bilgi aldı. Kocaeli Ticaret Odası heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ticaret Müşaviri Özoral, “Türk iş insanlarının Azerbaycan’da önemli ve büyük yatırımları bulunuyor. Yeni yatırımlar ve işbirlikleri için destek olmaya hazırız” dedi.

‘TÜRK İŞ DÜNYASI AZERBAYCAN’DA ÇOK GÜÇLÜ’

Günün ikinci ziyareti Azerbaycan Sahibkarlar (İşadamları) Teşkilatları Milli Konfederasyonu’na gerçekleşti. Burada, Konfederasyon Başkan Vekili Vüqar Zeynalov, tarafından ağırlanan KOTO heyeti, Kocaeli iş dünyası ve ekonomik hayatı hakkında bilgiler sundu. Türk ve Azeri halklarının asırlardır dostluk ve kardeşlik bağları ile birbirine bağlı olduğunu, son yıllarda bu ilişkilerin ticarete de çok olumlu yansıdığını ifade eden Zeynalov, Türk iş dünyasının ülkede çok güçlü olduğunu söyledi. Akabinde, Azerbaycan 18.Yapı, Isıtma ve Havalandırma Fuarı’nı (Bakubuild) ziyaret eden heyet, burada sektörün dünya partnerleriyle bir araya geldi.

25 Eki 2018 - 11:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.