İsmet Çiğit'in Büyükşehir'deki oğlu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, bu akşam Maide Restoranda'da gazetecilerle bir araya geldi ve sohbet toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Büyükakın, isim vermeden gazeteci İsmet Çiğit'in seçimden bir ay önce Büyükşehir'de işe alınan oğluna dokunmadığını söyledi. İşte detaylar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediyesi'nden çıkarılan personelle ilgili şunları söyledi: Gerekçe olarak liyakata bakılmadığı söylendi. Eğer öyle ise bir sınav yapılmadan alınan işçiler var. İzmit Belediyesi bu zamana kadar alınan elemanları sınavla alsaydı o zaman anlardım.

Ben esasen bu şekildekilerle uğraşmayı doğru bulmuyorum. Mesela ben belediye başkanı olmadan önce belediyeye personeller alındı. Belediye AK Parti’li olmadan da pek çok kimse işe alınmıştı. Belediyemde pek çok CHP’linin çalıştığını biliyorum. Bunların seçim dönemlerinde CHP’ye çalıştığını da biliyorum. Ben bunlara dokunmuyorum.

Belediyeden çıkarılan kişilerin isim isim açıklanmasını, kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmuyorum. Ben insanların ekmeğiyle oynamayı kendi vicdanıma sığdıramıyorum. Bakın bu insanların birer ailesi var. Ben belediye başkanı değil de belediye çalışanı olsaydım ve bu bana yapılsaydı ben rahatsız olurdum.

Çok basit bir ölçü var aslında, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayacaksınız. Biz başkanlar olarak eleştirilere tahammül etmek zorundayız.

Farklı siyasi görüşleri var diye insanları ekmeklerinden ederseniz bu kente hayır gelmez. İhtiyaç olursa o isimleri işe alacağım. Ben hem teşkilatlarıma vefalı olacağım hem de kamu kaynaklarını iyi kullanacağım. Bu sebeple bütün çıkarılanları ben işe alamam. İhtiyaç olursa işe alabilirim. Burası benim çiftliğim değil.

Ben insanların ekmeğinden edilmesini vicdanıma sığdıramıyorum. Bu insanların ekmeğiyle uğraşmıyorum. Mesela ben yazılarının yüzde 90’ı bana çakmak olan bir gazetecinin Büyükşehir’de seçimden bir ay önce işe alınan oğluyla uğraşmıyorum. Gazeteci benle ilgili yazı yazıyor diye niye oğluyla uğraşayım? Daha ne diyeyim ki? Bence burada söz bitti.

14 Oca 2020 - 21:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

gerçek izmitli - senin belediyen değil, devletin , kocaelide yaşayan tüm insanların belediyesi. sen orada geçici süre ile görev yapan bir memursun

Yanıtla . 1Beğen . 1Beğenme 14 Ocak 21:22