İzmit Atatürk'ü çok seviyor

İzmit Belediyesi'nin Atatürk ve Cumhuriyet ruhunu İzmit'te unutanlara hatırlatmak, bilmeyenlere öğretmek amacıyla kentte açtığı dünyanın en büyük Atatürk Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Atatürk Müzesi bir an olsun boş kalmıyor. İşte detaylar...

İzmit Atatürk'ü çok seviyor
İzmit Atatürk'ü çok seviyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

MERT GÜLTEKİN- Kocaeli Denge, dünyanın en büyük Atatürk Müzesi'ni ziyaret etti. İzmit Belediyesi, 28 Ekim tarihinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Müzesi'ni İzmit'e kazandırmıştı. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Nicomedia Lions Kulübü’nün katkılarıyla İzmit Tarihi Tren Garı Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda Sabiha Gökçen’in manevi oğlu Tarihçi, Yazar Eriş Ülger’in “Büyük Dahi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” isimli sergisi açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle öğrencilerin ziyaret ettiği sergiye, ilgi büyük...

OKULLARIN BİRİ GİDİYOR BİRİ GELİYOR

Atatürk Müzesi, açıldığı ilk günden bugüne kadar onbinlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Okulların tek tek Atatürk Müzesi'ni ziyaret ettiklerini belirten sergi yetkilileri, "Çocuklar, Atatürk'ü İzmit'te öğreniyor." dedi. Yetkililer ayrıca müzeye çevre ilçelerden de ziyaretlerin sürdüğünü, serginin bir an olsun boş kalmadığını belirttiler.

ÖĞRENCİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Atatürk Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ailesine ait olan nesneleri ve o nesnelerin hikayeleri dinledikçe duygu dolu anlar yaşadılar. Sergi yetkilileri ve öğretmenleri tarafından sürekli bilgilendirilen öğrenciler, Atatürk Müzesi'ni İzmit'e kazandıran İzmit Belediyesi'ne ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e teşekkür etti.

ATATÜRK'E AİT ÇOK SAYIDA ESER VAR

Kocaeli’de ilk defa açılan bu özel müzede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı Salih Bozok’tan intikal eden bir çok tarihi belge ve eşyalar da müzede sergileniyor. Sergide 150 adet Atatürk’e ait objenin yanı sıra, 300 adet fotoğraf ve tablo bulunuyor. Kocaelililer, Atatürk'e ait önemli eserleri yakından tanıma fırsatını yakalıyor.

KAHVE TELVESİ DE VAR

Atatürk’ün vefatından önce son kez kahvesini içtiği fincan telvesiyle birlikte ziyaretçilere sunuldu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silahı, gaz lambası, kahve içtiği fincanları, köstekli saati ve daha birçok şahsi eşyası sergide yer alıyor. Ayrıca müzenin Atatürk’ün naaşının 19 Kasım 1938’de İzmit halkı ile buluştuğu bina ve noktada açılması ayrı bir anlam ifade ediyor.

KOCAELİ SERGİYE AKIN EDİYOR

İzmit Tarihi Tren Garı Güzel Sanatlar Sergi Salonu konumu itibariyle İzmit Gar'ına yakın olmasından ötürü, demiryolu vasıtasıyla diğer şehirlerden de ziyaretçi akını yaşıyor. Yetkililer müzenin, pazartesi günleri hariç diğer 6 gün saat 18.00'a kadar açık olduğunu belirtti. İzmitlileri, Cumhuriyet’in ilk kurulduğu günlere götüren ve günlere ait derin duygulara yaşatan sergi 31 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek.

07 Kas 2019 - 13:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.