İzmit’te ikinci çöpten yemek toplayan adam görüntüsü

Kocaeli haber… İzmit’te ikinci kez çöpten yemek toplayan vatandaş görüntüsü objektiflere yansıdı. Bu kez görüntü İzmit Belediyesi’nin tam önünden, zabıta müdürlüğünün girişinde çekildi. İlk görüntü, bir hayli gündem olmuştu. İkinci görüntüden sonra bakalım ne olacak? İşte detaylar.

İzmit’te ikinci çöpten yemek toplayan adam görüntüsü
Haber albümü için resme tıklayın

İZMİT BELEDİYESİ’NİN TAM ÖNÜ

Kocaeli haber… CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İzmit Bağçeşme’de çöpten yemek toplayan bir çiftin fotoğrafını paylaşıp, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a “Bu mu mutlu şehir?” diye gönderme yapmıştı. Yıldızlı’nın İzmit sınırları içindeki bu görüntüden Büyükakın’ı sorumlu tutması farklı yorumlara neden olsa da, Büyükakın, fotoğraftaki kişileri araştırdığını ancak fotoğrafın daha önce çekildiğini tespit ettiklerini, bu nedenle söz konusu vatandaşları bulamadıklarını söylemişti.

BÜYÜKAKIN BANA YAZIKLAR OLSUN DEMİŞTİ 

Büyükakın’ın, konuyla ilgili “Evet, bu sokakta aç bir insan varsa bana yazıklar olsun. Bu sokakta aç bir insan varsa ve muhalefet bunun sadece siyasetini yapmak istiyorsa onlara da yazıklar olsun” sözleri de büyük yankı bulmuştu.

HARUN YILDIZLI BUNA NE DİYECEK? 

Bu tartışmanın üzerinden henüz bir ay geçmeden yine bir çöpten yemek toplayan vatandaş görüntüsü, objektiflere yansıdı. Bu fotoğraf, yine İzmit sınırlarında, tıpkı ilk fotoğrafta olduğu gibi İzmit Belediyesi’ne ait bir çöp konteynırının önünde çekildi. Üstelik bu kez fotoğrafın çekildiği yer de İzmit Belediyesi’nin tam önü, hatta zabıta müdürlüğünün giriş kapısıydı. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın bu görüntüyle ilgili ne diyeceği, ne yapacağı merak ediliyor.

CHP KOCAELİ BİR ŞEY YAPIYOR MU? 

Öte yandan kuşkusuz insanların çöpten yemek toplaması ekonomik konjonktürle ilgili… Ancak bu mesele, sadece merkezi hükümete bırakılmamalı. Yerel yönetimler de üzerine düşeni yapmalı. Sadece yerel yönetimler de değil, herkes üzerine düşeni yapmalı. Kimse sorumluluktan kaçmamalı. Mesela CHP Kocaeli İl Örgütü, bugüne kadar çöpten yemek toplayan insanlarla ilgili herhangi bir şey yaptı mı? Bildiğimiz kadarıyla pandemi döneminde biraz erzak dağıttı. Bir de bu konuyla ilgili sosyal medyada gündem yarattı. Onun dışında bir şey yapmadı. Öyle değil mi?

05 Eki 2020 - 15:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.