İzmit’te yeni bir festival daha

Kocaeli haber... İzmit Belediyesi, 21- 25 Ekim tarihleri arasında Yahya Kaptan Gülümse Kafe’ de yeni bir festivale daha imza atacak. Düzenlenecek Gastro İzmit Festivali ile İzmit’e özel yemekler tanıtılacak. Festivalde dünyanın en büyük simidi yapılacak.

İzmit’te yeni bir festival daha
İzmit’te yeni bir festival daha
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli haber...  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Yemek Festivali ve Gastro İzmit’in tanıtımını gerçekleştirdi. 21-25 Ekim tarihleri arasında Yahya Kaptan Gülümse Kafe’ de yapılacak olan yemek yarışmasında ayrıca İzmit’e özel yemekler tanıtılacak.  81 ilden alanında uzman aşçılar festivalde yer alacak. Basın açıklaması düzenleyen Hürriyet, basın mensuplarına festival hakkında bilgi verdi. Basın açıklamasına İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra, Uluslararası Gastranomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan, Türkiye Gaziantepliler Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, Federasyon Başkan Yardımcısı Tayfun Gündüz, Federasyon Marmara Bölge Başkanı Adnan Gültekin ve Federasyon Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Fevzi Öner katıldı.

“GASTRONOMİ İLGİMİ ÇEKİYOR”

Gastro İzmit hakkında kamuoyuna bilgi veren Hürriyet, yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı; “Bu bir başlangıç olacak. Özellikle İzmit mutfağı bizim için kıymetli. Gastro konusu benimde ilgimi çekiyor. 4 günlük bir yemek yarışması gerçekleştireceğiz. Uluslararası Gastranomi Federasyonu tarafından düzenelecek ve biz ev sahibi olacağız. Gülümse Cafe’de sadece yiyecek ve içecek hizmeti vermeyip sanatsal ve kültürrel etkinliklerimizde kullanacağımız bir sosyal tesis olacak. Bu festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz.

“BETON BELEDİYECİLİĞİ YAPMIYORUZ”

İzmit’e özgü lezeetleri tanıtmak ve farklı mutfaklara sokmak istiyoruz. Festival kortej ile başlayacak. Festivalin ilk gününde ev hanımları arasında ‘israfı önle’ isimli bir yarışma düzenlecenek. Yarışmalar sonunda kazananlara ödüllerimiz olacak.Engelli aşçılarada festivalimizde yer vereceğiz. Kendilerini ispat etmiş ve madalyalı şeflerimiz juri üyesi olacak. Beton belediyeceiliğinden daha çok sosyal belediyecilik yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz.”

“ÖNCELİK MANCARLI PİDE”

Uluslararası Gastranomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan ise, “200’e yakın yarışmacı aramızda olacak. Güzel bir festival İzmit’i bekliyor. İzmit’i en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu festivalde en büyük simiti yapıp Guinnes Rekorlar Kitabına girmek istiyoruz. Geçmişten kaybolup giden yemekleri gençlerimize tanıtmak istiyoruz. Önceliğimiz Mancarlı Pidemiz olacak. Pişmaniye konusunda süprizlerimiz var. Bu festival herkes adına bir başlangıç olsun. İzmit’i en güzel şekilde tanıtmaya devam edececeğiz.” dedi.

“EV HANIMLARINI BEKLİYORUZ”

Türkiye Gaziantepliler Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut ise, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Gastro İzmit bizim için önemli. İzmit, kültürlerin birleştiği bir nokta. Bu etkinlikte ciddi çalışmalarımız olacak. Bu etkinlikte eskik ve sıkıntılarımızı görüp gelecek senelerde onları tekrar etmemeye çalışacağız. Fatma Başkan, İzmit’in değelerine sahip çıkıyor, biz de bu konuda desteklerimizi vereceğiz. Dünyanın en büyük simidini İzmit Belediyesi ile birlikte yapacağız. Mutfağına güvenen ev hanımlarını festivalimize bekliyoruz.” dedi.

19 Eki 2020 - 14:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

04

Esra Atabay - Haftasonu gerçekleştirdiğimiz etkinlik çok güzeldi sanatları çadırları olacak mi acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:50
03

Furkandaz - İzmit in meşhur ne yemeği var. Biz niye hiç görmedik yıllardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:50
02

Objektif Bakış - Neyseki mancarlı pidemizde var. Yoksa millet aç yatıp aç kalkacaktı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:50
01

Aytekin Aydın - Bütün katılımcılara başarılar diliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:50