Kartepe Belediyesinde para yok

Kartepe Belediyesi bu yıl iki önemli festivali tasarruf amaçlı iptal etti.

Kartepe Gazetesi'nin haberine göre; Kartepe’de bu yıl iki önemli festival yapılmayacak. Kartepe Belediyesi borçlarından dolayı tasarruf amaçlı iki önemli festivali iptal etti. Bu karara göre geçtiğimiz yıl 15’ncisi düzenlenen Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri ve yine geçtiğimiz yıl 4’ncüsü düzenlenen Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali bu yıl yapılmayacak.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları Kocaeli'de geleneksel el sanatlarının korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve üretime dönüştürülmesi amacıyla Seka Kamp alanında yapılmaya başlanan 7’den 77’ye her kesime hitap eden Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’ne yurt dışından ve içinden yüzlerce konuk ağırlıyordu. Kartepe Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de büyük önem verdiği, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu değerleri unutturmamaya, yaşıtlarımıza hatırlatmaya çalıştığımız örf, adet ve geleneklerimizi icra etmeye çalışıyoruz dediği festival Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Kültür Sanat Kategorisinde ödüle de layık görülmüştü.

GÜREŞ SEVERLER TARAFINDAN SABIRSIZLIKLA BEKLENİYORDU

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı güreşlerine Türkiye’nin en önemli pehlivanları katılıyordu. Ata sporumuz olan yağlı güreşleri desteklemek amacıyla gelenekselleştirdiği Hergeleci İbrahim Er Meydanı’nda gerçekleşen festival birbirinden iddialı güreşçilerin kıran kırana mücadelelerine sahne oluyordu. Kartepe ve çevre il ve ilçelerde ki güreş severler tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu.

13 Haz 2019 - 09:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.