Kartepe’nin sorunları

Kocaeli Denge Whatsapp İhbar Hattı’na yazan bir Kartepeli, Kartepe’nin sorunlarını sıraladı. İşte o vatandaşımızın yazdıkları ve bir Kartepe’linin kaleminden, Kartepe’nin sorunları…

1-) 2018 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ihale edilen raylı sistem proje çalışması ile ilgili gelişme var mı? İlçenin ucuz ve hızlı ulaşımı için toplu taşıma için nasıl bir çalışma yapılıyor?

2-) Halen kapalı olan Köseköy ve Derbent tren istasyonları ne zaman faaliyete geçirilecek ?

3-) Günümüzde belediye hizmetlerinin birçoğu internet aracılığı ile yapılabiliyorken yeni ve dev belediye binasına gerek var mıydı? Eski belediye binası nasıl değerlendirilecek? Yoksa çürümeye mi terk edilecek? (SGK’ya devredilse bile ülke kaynakları bu şekilde israf edilmemeli)

4-) Knauf ve Pakmaya fabrikalarının yarattığı kirlilik ile ilgili bu fabrikalara cezai uygulama yapıldı mı? Knauf fabrikası tarafından açık alanda depolanan alçı atıkları yeraltı sularına karışıyor, tüm tarım arazileri toz oluyor. Kanuf fabrikasının Almanya Fabrikası ile Türkiye fabrikası uydu görüntüleri iki ülkede aynı fabrikanın nasıl farklı davrandığını açıkça göstermektedir. Bu konuda belediye bir önlem aldı mı? Pakmaya fabrikasında bulunan su soğutma kuleleri ile ilgili yasal denetleme yapılıyor mu?

5-) İlçe merkezinde trafik ve park sorunu ile ilgili bir önlem alınacak mı?

6-) Yıldız Sunta çalışanlarının tazminat ve diğer alacakları ile ilgili sorunlar ne zaman çözülecek?

7-) Habaş ve Messer Aligaz gibi patlama riski olan tesislerin yakına yapılanmaya izin verilmeye devam edilecek mi? Burada depolanan Likit Oksijen, Hidrojen, Asetlien, LPG  gibi yakıcı, yanıcı ve Patlayacı  maddelerin depolanması ile miktarsal bir sınırlamam var mı? Bu miktarlar Yerel yönetimce izlenmekte midir? Hendek fişek fabrikasın patlamasından ders alınacak mı? Habaş ve Messer Aligaz firmalarının likit ve tüp taşıyan araçlarının yaratığı tehlikeye karşı önlemler alındı mı?  

8-) Bittiği ifade edilen Sabancı caddesi aydınlatmaları yapılmayacak mı? Aydınlatma eksiği sebebi  olacak trafik kazalarından kim sorumlu olacak? Eski kanal ile yeni kanalın birleştirilmediğini ve bu boşlukta birinin düşüp zarar görebileceğinin farkında değil misiniz? BU kanal boyunca yapılan kaldırımların üzerine dökülen kumun temizliği bile halen yapılmamıştır.

9-) Kartepe ve Yahya kaptan arasında bisiklet yolu birleştirilecek mi?

10-) Bir gece yıkılan tarihi taş binayı yıkan-yıktıran kişiler bulundu mu? İzinsiz olarak yıkılan bu binanın yıkıldığı gece nöbetçi zabıta bulunmuyor mu idi?

11-) Maşukiye de ATV kiralayanlar ve kullanıcıların gürültü,  yarattığı tehlikeyi önlemek-azaltmak-sınırlamak ile ilgili bir çalışma var mı? ATV Araçlarının park edildiği alan kime ait?

12-) Sapanca gölünü korunması için somut kararlar alındı mı? Göl suyunu kullanan firmalara bir sınırlama getirildi mi?

13-) Bir yıl içinde planlı-plansız örneğin ilçemizde kaç elektrik kesintisi oldu? Bu kesintiler sayısı azalacak mı? Beyaz eşyaların arızaları sebebi ile vatandaş sürekli bakım-yeni cihaz alma zorunda kalacak mı?

14-) Su kesinti sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır.

15) Dumlupınar mahallesi sağlık ocağı eksiklikleri giderilecek mi? 

16-) Bu sağlık ocağının yanında bulunan çocuk parkında hiç ağaç olmadığının farkında mısınız? Sıcak günlerde burada çocukların oynamasının mümkün olmadığını bilmenizi isterim.

17-) Mobesko önünde karayolu üzerinde alt geçit altında toplu ulaşım araçlarına yolcu inip binmekte hem karayolu trafiği hem de yolcular tehlike yaşamaktadır. Bu sorun ile ilgili çözüm için karayolları ile ortak çalışma planlanmış mıdır?

18-) İlçeyi ortadan bölen karayolunda yeterli üst geçit var mıdır? Yeni üst geçitler yapılacak üstgeçit yerleri belirlenmiş midir? Üst geçit aydınlatmaları gece bu üstgeçidi kullanacaklar için yeterli midir?

19-) Ormanya için yeterli yangın önlemi alınmış mıdır? Ahşap binaların bir birine yakın olması ve yanıcı maddelerin (saman, tahta) bu kulübelerde depolanması ile ilgili önlem yeterli midir? Burası itfaiye tarafından denetlenmiş midir ? itfaiye girişi ve çıkışı için içerdeki dubalar sorun olmayacak mıdır?

20) Kobis sayısı artırılacak mıdır? Eski tren istasyonu sonuna yapılan KOBİS iptal mi edilmiştir? Bu bisiklet yolu birleştirilmeyecek midir?

21) Sunta fabrikası tekrar devreye alınır ise bacasından etrafa yayılan toz için önlem alınacak mıdır?

22-) Belediye tarafından işletmeye alınan park içindeki lokantanın otoparkı akıl ve mantık çerçevesinde midir? Çok yakında araç konulacak yer var iken yolu otopark haline getirmek doğru mudur?

23-) İlçe içinde bulunan geri dönüşüm tesisleri ile ilgili denetlemeler yapılmakta mıdır? Daha önce bu işletmelerde çıkan yangınların tekrar etmemesi için hangi önlemler alınmıştır.

24-) Hyundai fabrikası park sahasında bulunan araçların zarar görmemesi için dolu yağma olasılığı bulunan günlerde doluyu önlemek için yaptığı patlatmalar için yerel yönetimden izin almış mıdır? Bu patlatmaların kuşların ölümüne neden olduğu, gürültüden çevre halkın rahatsız olduğu açıktır. Araçları korumak için sundurma yapmak yerine bu yöntemi tercih etmesi maliyetten kaçmak mıdır? Türk yatırımcı Kore'de fabrika kurmuş olsa böyle bir gürültü çıkarmasına  kore yönetiminden izin verir miydi?

25-) Selimiye Camisi-Migros arasında dereyatağı akışı eğimin az olması ve kirlilik sebebi ile göllenmekte. Burası sivrisinek yatağı olmaktadır. İlaçlamanın insan ve doğaya vereceği zarar düşünülerek ilaçlama azaltılarak bu göllenmelerin önüne geçilmelidir.

06 Tem 2020 - 09:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

04

Dumlupınar Mahallesi - Kartepe, Demokrasi Mahallesi Şehit Turgut Çiçek Caddesi Sakinleriağır taşıtlar tabelaları kanunları hiçe sayarak bu caddeye girmeye devam etmektedir. Bu ağır taşıtların cadde üstüne yapılmış hız engelleyici tümsekte çıkardıkları aşırı gürültülü sesten dolayı çocuklarımız ve bizler uyuyamaz hale geldik. Bu ağır taşıtların sarsıntıdan sebep evimizde sıva çatlakları oluşmuştur. Şikayetlerimizden bir sonuç çıkmamıştır. Ağır vasıta araçlar hala pervasızca kanunu tabelaları hiçe sayarak bu yolu kullanmaktadırlar. Eğer bu çabalarımız sonuçsuz kalacaksa ilgili makamlardan ricam: hiçbir yaptırımı olmayan ağır vasıta araç giremez tabelalarının kaldırılmasını, ağır vasıtaların hızını kesmek yavaşlatmak için konmuş devasa tümseklerin kaldırılmasının gereğini arz ediyorum. Saygılarımla. ”

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 09:54
01

KARAtepeli - Karatepe suulandirma yapilmasi bekleniyor koy icinde yolu olmayan arsalar var yeter artik belediyeye yol acilmasi icin dilekce vermeye gidiyorum cevap versen ne olacak dilekce bana gelecek verecegim cevap suulandirmayi bekliyoruz olacak 6 senedir gidip geliyorum cevap ayni

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 09:54