KİPTAŞ İzmit arsasını kimden aldı?

Kocaeli haber… Kocaeli bunu konuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ, İzmit hamlesi yaptı … İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, İzmit Arızlı mevkiinde, Arızlı konutlarının arkasında kalan noktada 13.8 dönümlük bir yer satın aldı. Ödenen rakam tam 8 milyon TL… Peki, bu arsayı kim aldı? İşte bu sorunun yanıtı ve sır gibi saklanan satıcı. Detaylar özel haberimizde…

Kocaeli haber… Kocaeli gündeminde CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun başkan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi KİPTAŞ’ın İzmit’te toplu konut projesine başlaması var. CHP’li Ekrem İmamoğlu, bu projeyle Kocaeli’deki CHP’li belediye başkanı olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e omuz veriyor.  

PROJE ORTAĞI FATMA HÜRRİYET KONUŞMUYOR 

Ancak proje ortağı İzmit Belediyesi’nden bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı, hiçbir detay paylaşılmadı. Fatma Hürriyet soruları hep cevapsız bıraktı. Böyle olunca, bilgi de verilmeyince; gazeteciler de ulaşabildikleri ilk detayları yazdı. Herkesin merak ettiği iki detay vardı. KİPTAŞ bu arsayı kimden aldı? Kaç paraya aldı? 

ARSA FİYATINI YAZMIŞTIK; 8 MİLYON TL 

Büyük bir gizlilikle yürütülen operasyonda arsanın satış fiyatına ilk kez Kocaeli Denge ulaştı. Kocaeli Denge, 13.8 dönümlük arsanın 8 milyon TL’ye el değiştirdiğini öğrendi ve dün sizinle paylaştı. Peki, arsayı kim satmıştı? Herkes arsanın CHP’nin İzmit’teki önemli isimlerinden Alpaslan Seymen ve ailesine ait olduğunu zannediyordu. Hatta “Fatma Hürriyet’ten CHP’li isimlere kıyak” yorumları bile yapıldı. Bu arsa, yıllar önce Seymenlerin arsasıydı ama Seymenler arsayı çok önce satmıştı.

RAHMİ SEYMEN’DEN SONRA SATTILAR 

Peki, arsayı Seymenler satmadıysa kim satmıştı? Rahmetli Rahmi Seymen’e ait olan bu arsa, Seymen vefat edince çocukları tarafından satıldıktan sonra çok fazla el değiştirdi. Konuyla ilgili suskunluğunu bozan CHP'nin Kocaeli siyasetindeki önemli isimlerinden Alpaslan Seymen’e ulaşan Kocaeli Denge “Biz bu arsayı daha önce sattık. Bizden sonra da 3-4 kez el değiştirmiş. Biz doğrudan KİPTAŞ’a arsa satmadık, keşke satsaydık” dediği bilgisini de dün paylaştı.

İŞTE ALTIN DEĞERİNDEKİ ARSANIN SATICISI 

Kocaeli emlak dünyasının altın noktası İzmit Arızlı’daki bu arsa 3-4 kez el değiştirdikten sonra çok sürpriz bir kurumun eline geçti. Bir dönem Toykan İnşaat’ın da sahibi olduğu arsanın son sahibi Halkbankası’nın finansal kuruluşu Halk Leasing’di. Evet, bugün ilk kez Kocaeli Denge’de okuyacağınız detaya göre; CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ, İzmit arsasını Halk Leasing’den aldı.

KİPTAŞ SADECE BURAYI MI ALDI? 

Öte yandan Kocaeli Denge’nin ulaştığı yeni bilgilere göre KİPTAŞ’ın İzmit Arızlı’da sadece Halk Leasing’in arsasını almadığı, bölgede arsa toplamaya devam ettiği de konuşuluyor. Bölgede, geçmişte Belsa Plaza’yı yapan işadamı Vefa Küçük’ün de çok sayıda arsası olduğu, malum arsanın komşu parsellerinin de KİPTAŞ tarafından alınacağı/alınmak üzere olduğu KİPTAŞ’ın İzmit Arızlı’da yüzlerce konut yapmayı planladığı da gelen bilgiler arasında. Şimdi herkes KİPTAŞ’ın İzmit’te satacağı konutların nasıl olacağını ve fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli çıkarmasını konuşmaya devam edeceğiz gibi… Çünkü bu hamur daha çok su kaldıracak…

24 Kas 2020 - 10:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.