Kocaeli'de işçiler zehir içinde çalıştırılıyor!

Kocaeli haber... Çayırova Reysaş depolarının içinde bulunan firmanın işçileri iddiaya göre kimyasal sızıntıya rağmen hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. İşte detaylar...

Kocaeli haber... Çayırova Akse Mahallesinde bulunan Reysaş depolarının içindeki Maksimum Lojistik adlı firma, 1 ay öncesinde rafların yıkılması ve kimyasalların dökülmesi sonucunda oluşan sızıntı üst kattan zemin katına ulaştı. Ancak işverenin AFAD'ın, “Temizlenmeden girmeyin” uyarılarına rağmen depoyu tahliye etmek ve temizlemek yerine işçileri kimyasal bulaşmış ortamda çalıştırmaya devam ettiği iddia edildi.   

BİR AYI AŞKIN SÜREDİR

Uyarıları dikkate almadığı belirtilen işverenin, işçilere korkulacak durum olmadığını girip işlerini yapmaları gerektiğini bunun bir yan etkisi yok diyerek işçileri bir ayı aşkın süredir çalıştırmaya zorladığı ifade edildi. İşçiler, Sağlık Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı birimleri arayarak durumu bildirdikleri halde olumlu bir cevap alamadı. İşçilerin vücutlarında kızarıklık, ağır kimyasal kokusundan göz ve boğazlarında yanma, kaşıntı, kızarıklık gibi sağlık sorunlarının meydana geldiği belirtildİ.

BU SUÇA ORTAK MI OLACAKLAR?

Konuyla ilgili açıklama yapan, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, "Çayırova Belediyesi yetkileri, İlçe Sağlık müdürlüğümüz bu konuda yeterli denetim yapıyorlar mı yoksa bu insanlık ayıbına karşı patron sınıfının yanında durarak bu suça ortak mı olacaklar? Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak bu olayın yakın takipçisi olacağız. İşçilerin bu ortamda çalışmasına ve buna göz yumanlara müsaade etmeyeceğiz. İnsan sağlığı bizim için her zaman birinci önceliktir” dedi.

01 Eki 2020 - 14:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.