Kocaelispor haberi TCK 301 kapsamına alındı

Kocaelispor'un Bucaspor ile oynadığı maçın ardından yaşanan olayları haberleştiren Caner Aktan ve İlker Akşit hakkında başlatılan soruşturmada "kovuşturmaya yer yok" kararı verildi. Bu karar, Kocaeli'de adaletin ve cumhuriyet savcılarının olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi...

Kocaelispor haberi TCK 301 kapsamına alındı
Haber albümü için resme tıklayın

Söz konusu olaylar 2 Mart 2019 tarihminde İzmir'de yaşanmıştı. Takımımız Kocaelispor, Bucaspor deplasmanına gitmişti. Maçın ardından çıkan olaylar nedeniyle Hodri Meydan polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı. Dönemin Hodri Meydan Başkanı Enver Güler de yaşananlarla ilgili bir açıklama yapmıştı ve eleştirlerde bulunmuştu. Kocaeli Denge olarak biz de bu eleştirleri ve yaşanan olayları haberleştirmiştik.

İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRÜ ŞİKAYETÇİ OLDU

Söz konusu yayınlanan haberin ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Kocaeli Denge Genel Yayın Yönetmeni İlker Akşit, Kocaeli Denge Yazı İşleri Müdürü Caner Aktan, Hodri Meydan Başkanı Enver Güler ve Kocaelispor taraftarı Furkan Tellioğlu hakkında şikayette bulunmuştu.

SAVCILIK NİHAİ KARARI VERDİ

Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Faik Kapluhan, söz konusu haberin ve yorumun TCK 301 kapsamında olduğunu ifade ederek "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi. TCK 301'e göre eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz ve bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

13 Eyl 2019 - 13:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Eğer adalet teşkilatını şerefsiz cemaatçiler zehirlemeseydi bugün çok çok daha iyi konumda olurduk ülkece,hele Allah o hakimlere savcılara sabır versin,ben boyumca dosyaları gördükçe onların çalışma sisteminin kendilerini tükettiğine inanıyorum,bugün milletvekili olsaydım sadece iki konunun üzerine eğilirdim biri adalet yetkililerinin çalışma sistemindeki aksaklıklar diğeri milli eğitim talim terbiye kurulu!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 13:19