Lastik İş ve Goodyear ikinci kez masada

Lastik-İş Sendikası, masadan ayrılan ve Brisa-Pirelli ile aynı masaya oturmayan Goodyear ile bugün ikinci kez masaya oturdu. Esnek ve ucuz işçilik isteyen, işçi maliyetlerini masaya süren Goodyear’a karşı sendika geri adım atmıyor! İşte detaylar.

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından ikinci toplu iş sözleşmesi görüşmesi bugün yapılıyor. Trpy By Wyndham Otel’de gerçekleştirilen görüşme saat 10.00’da başladı. İlk görüşme, 3 Ocak’ta yapılmış ve 9 idari geçmişti.

1600 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR, 7 MADDE GEÇTİ 

Bugünkü görüşmede de idari maddelerin geçmesi bekleniyordu, öyle de oldu.Goodyear’da çalışan 1600 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumunda kadrolu işçiler için 7, destek hizmetleri için ise 5 madde geçti  Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, "Goodyear esnek ve ucuz işçilik istiyor" demişti. Lastik-İş Sendikası, kazanılmış hiçbir haktan vazgeçmeyeceği gibi, yeni kazanımlar için masada bastırmaya devam ediyor… Goodyear, işçilik maliyetlerini düşürmenin hesabını yaparken; sendika "asla geri adım yok" diyor.

GOODYEAR İKİNCİ KEZ MASAYA OTURDU 

Bugünkü görüşmede, her zaman olduğu Lastik- İş Genel Başkanı Aladdin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri hazır bulundu. Şube başkanları ve iş yeri temsilcilerinin de takip ettiği toplantıda; Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci'nin yanı sıra Endüstri İlişkileri Müdürü Sedat Demir, Hukuk ve Uyum Müdürü Seçkin Savaşer de hazır bulundu.

GOODYEAR'DA İSTEMEDİĞİMİZ UYGULAMALAR VAR 

Basına kapalı görüşmenin ardından değerlendirme yapan Lastik-İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, “Bugün yapılan görüşmede geçmişteki sorunlarımızı tekrar dile getirmek toplantıya başladık. Fabrikadaki bazı istemediğimiz uygulamaları ifade ederek müzakerelerimizi başlattık. Toplantı neticesinde özellikle üretim işçisi arkadaşlarımız için 7 madde geçti. Destek hizmetlerinde de 5 madde geçti. Hem destek hem de üretim işçisi için de özellikle giyim eşyası olarak ek bir madde geçmiş oldu” dedi.

HERKES RAHAT OLSUN; LASTİK-İŞ ASLA TAVİZ VERMEZ 

Alaaddin Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki süreçte 23 Ocak’ta saat 10.00’da yine bir toplantı yapacağız. Biz onlardan esas tekliflerini net olarak almış değiliz. Parasal konulara gelmedik. Parasal konulara geldiğimiz zaman net olarak görmüş olacağız. Gördükten sonra da bu hem Goodyear hem Brisa, hem de Pirelli için geçerli bir süreç olacak. Bu süreçte tekliflerini görmüş olacağız. Esas maratonumuz ondan sonra başlayacak. Kimse merak etmesin. Kazanılmış hiçbir hak verilmeyecek ve asla bir taviz verilmeyecek" dedi.

LASTİK-İŞ GOODYEAR ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞMEDE BULUŞACAK 

Lastik-İş, Goodyear heyeti ile 23 Ocak Perşembe günü saat 10.00'da Tryp By Wyndham Otel'de bir görüşme daha gerçekleştirecek. Öte yandan Brisa ve Pirelli için yapılacak görüşme ise 22 Ocak'ta saat 14.00'te yine Tryp By Wyndham Otel'de yapılacak. Bundan sonraki görüşmelerde ücretin masada konuşulmaya başlaması bekleniyor.

13 Oca 2020 - 09:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

08

Çalışkan - Başkanımızın yanındayız dik dur eğilme Allah ımada işçiler seninle seninle başkanım benim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
07

Pirelli DESTEK - BAŞKANIM YANINDAYIZ SEN NEDERSEN BU İŞÇİ SENİNLE DURUŞUNU ASLA BOZMA ÇÜNKÜ BU İŞÇİ SANA GÜVENİYOR VE İNANIYOR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
06

İzmitli - Ben bir izmitli esnaf olarak goodyearın işcilerine yanls yaptgını düşünüyorum ve goodyearin işçilerine güzellik yapmadan birdaha asla goodyear lastiği almayacam aldırmayacam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
05

Pirelli - Başkanım sana ve ekibine tam güvenimiz var Allah cc bizim güvenimiz sarsmasın inşAllah ölümüne lastiş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
04

Cevap yok - Rahmetlinin jeep ikinciel olduğu halde niye direk sendikaya alinmadida son dönem genelmerkeze giden bir yöneticinin uzerine alınıp ikinciye sendikaya satış yapıldı.elbet birgün cevabını vermek zorunda kalirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
03

Brisa 1 - Başkanım yanındayız arkandayız bu işçi seninle Allah yardımcın olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
02

Isci emekci babasi. - Hak verilmez alinir.alana kadar.tam destek baskanim.saygilar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47
01

Reis - Sayın lastik iş genel başkanı ve Nejdet Ulusoy sizlerden bir ricam var ilgilenirseniz çok memnun oluruz Pirelli temsilcisi Melih kendine yakın olan Bahadır bilgili ve Oktay Burak vurgunun özel arabalarını fabrika içerisine park ediyor bu kisliler bekçi kulübesinin önüne kadar arabayı getirip içinden iniyorlar arabaya Melih binip arabayı temsilci odasının oraya çeukiyor biz işçiler bu olaydan çok rahatsızlık duyuyoruz ilgilenirseniz çok seviniriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:47