Mecliste kuran kursu polemiği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündeminin 23. maddesinde yer alan bir yurdun imar planındaki değişikliği konusunda CHP’ye yönelik konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt “CHP’nin kuran kurslarıyla sorunu var” ifadelerine yer verdi.

CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir ise, “Bazı saygısızlıklar gerçekleşiyor. Biz bazı yerlerde hata yapıyorsak özür dileme erdemine sahip olmamız lazım. Kimsenin Allah sevgisini ölçecek bir parametre yok. Benim ve ailemin de kuran kursuyla bir sorunu yok. Buranın konusu bu değil. Eğer bir planda bir hata varsa bunu konuşmamız lazım. Denetlenmeyen kursların zamanında sıkıntılarını herkes gördü. Bunu kuran kursuyla kıyaslamak çok ayıp. Adil bir yönetim olsa bu sözü söyleyen arkadaşı uyarmanız lazımdı.” dedi.

VAKIFLAR DENETLENMİYOR

Orhan Tanış, “Vakıf ve dernekler galiba 2015’ten sonra denetlenmeye başladı. 2015’ten önce devlet gereken ilgili göstermediği için başımıza 15 Temmuz gibi bir bela geldi. Sonra biz akıllandık. Yasada olabilir ama biz buraları denetlemiyoruz. Biz bunu bir risk olarak görüyoruz ve bu yüzden muhalefet şerhi koyuyoruz” dedi.

KONU ÇOK DAĞILDI

Bu tartışmaların üzerine Tahir Büyükakın, “Konuyu nerelere götürdünüz. Kendi kendinize benim ne dediğimi yorumlamayın. Siz meclis başkanına ne yapması gerektiğini hatırlatamazsınız. Meclis gerilmesin birbirinizi kırmayın diyorum beni suçluyorsunuz. Ben burada kötü bir söz göremedim” dedi.

14 Kas 2019 - 15:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.