MHP binasına DİSK pankartı

MHP Kocaeli İl Başkanlığı ile aynı binada bulunan DİSK, büyük bir pankart asarak kıdem tazminatıyla ilgili yapılacak düzenlemeyi protesto etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde 'Yeni Ekonomik Programı' açıklamış, program içeriğinde bulunan kıdem tazminatı maddesi büyük tepki çekmişti. Programa göre işçilerin kıdem tazminatı fona devredilecek ve işçi emekli olduğu zaman bu fondan tazminatını alabilecek. Ancak sendikalar bu düzenlemeye oldukça sert bir çıkış gerçekleştirdi.

SENDİKALARDAN AÇIKLAMALAR GELDİ

Konuyla ilgili özellikle DİSK'e bağlı sendikalardan tek tek açıklamalar geldi. Söz konusu düzenlemenin kıdem tazminatı hakkını gasp ettiğini savunan sendikal hareket, düzenlemenin gerş çekilmesini istedi. Ancak hükümet kanadının yapılan açıklamalarda geri adım atılmayacağı vurgulandı.

MHP BİNASINA KIDEM TAZMİNATI AFİŞİ

Kıdem tazminatıyla ilgili açıklamaların ardından sendikalar harekete geçmeye başladı. Özellikle sanayi kenti olan ve işçi yoğunlu fazla olan Kocaeli'de işçiler düzenlemeye karşı çıkıyor. Bu bağlam Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu da (DİSK) bir pankart asarak durumu protesto etti. Pankart, MHP Kocaeli İl Başkanlığı'nın da bulunduğu DİSK binasının tepesine asıldı.

18 Nis 2019 - 16:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.