Paşa'nın simgesi artık yok...

Mehmet Ali Paşa bölgesinde Ankara Market’in işletildiği bina, trafik ve yayalar için olumsuz durumlar oluşturmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Kamulaştırılan binanın Doğu Kışla’ya bakan cephesine gençler artık ilginç duvar yazılarını yazamayacak. Böylelikle Mehmet Ali Paşa'nın simgesi de tarihe karışmış oldu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray güzergâhında trafik ve yayalar için olumsuz durumlar oluşturan binalara kamulaştırma çalışması yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir son olarak; İzmit ilçesi Doğu Kışla İstasyonu, Bağdat Caddesi ile Köse Sokak kesişiminde yaşanan yoğun trafik sorununu ortadan kaldırmak için Ankara Market’in bulunduğu binayı kamulaştırdı. Boşaltılan binayı yıkmaya başlayan Büyükşehir yıkım ekipleri, çalışmaları tamamlandığında yol genişletme işine de başlayacak.

679 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA

İzmit tramvay projesi kapsamında Kocaeli halkına hizmet vermeye başlayan Akçaray güzergâhında ve Doğu Kışla İstasyonu, Bağdat Caddesi ile Köse Sokak kesişiminde bulunan binanın, kamulaştırılması için karar alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan mahkeme kararına göre bina bedelini ödeyen Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına başladı. Çevre güvenliği alınarak kontrollü bir şekilde yıkım işlemine başlayan ekipler, basınçlı suyla binayı ıslatarak vatandaşların toz ve duman oluşumundan etkilenmemesini de sağlıyor.

AKÇARAY İLE GÜVENLİ YOLCULUK

İzmit ilçesi Mehmet Ali Paşa bölgesini ferahlatacak bina yıkımı tamamlandığında, trafiğin sıkışma sorunu, aynı zamanda tramvayın geldiğini fark edemeyen yaya ve araçların meydana getirdiği olumsuzluklar da ortadan kaldırılmış olacak. Gerekli tedbirlerin alınarak yıkımı başlayan binanın yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla verimliliğini daha da arttıracak olan Akçaray, ulaşımda kaliteli hizmete devam edecek.

13 Şub 2019 - 09:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.