Rıza Kuas'ı anacağız

Kocaeli haber... Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden, DİSK’in kurucusu ve Lastik-İş Sendikasının Onursal Genel Başkanı Rıza Kuas, ölümünün 39. yıldönümünde anılacak. İşte detaylar...

Kocaeli haber...  DİSK kurucusu ve Lastik-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Rıza Kuas, ölümünün 39'uncu yılında anılıyor. Kuas için 27 Ekim Salı günü saat 11.00'de İstanbul Edirnekapı Hava Şehitliği'ndeki mezarı başında Lastik-İş Sendikası tarafından bir tören düzenlenecek. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, tören ile ilgili şunları söyledi: "Yaşamını işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesine adayan, ülkemizde demokratikleşmenin gerçekleşmesi yolunda çalışanlara direnmeyi ve kararlılığı öğreten, unutulmaz işçi önderi, sendikamızın Onursal Genel Başkanı Rıza Kuas’ı ölümünün 39. Yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anacağız." 

İŞTE PROGRAMA DAİR DETAYLAR 

RIZA KUAS ANMA PROGRAMI

Yer: Edirnekapı Hava Şehitliği Mezarlığı

Tarih: 27 Ekim 2020, Salı

Saat: 11.00

Rıza Kuas kimdir?

1926 yılında Adapazarı'nda doğdu. Ortaöğrenimini tamamlayamadan İstanbul'da Gıslaved Lastik Fabrikası'nda çalışmaya başladı. Derby lastik fabrikasında çalışırken, İstanbul Lastik ve Kauçuk İşçileri Sendikası işyeri temsilciliğine seçildi. Ardından sendikanın Kazlıçeşme Şube Başkanı oldu. 1954 yılında genel başkanlığa seçildi. Aynı dönemde İstanbul Sendikalar Birliği'nin saymanlığını yürüttü. Sektördeki tüm işçilerin tek çatı altında birleşmesi için çaba harcadı ve birliği Lastik-İş çatısı altında önemli ölçüde gerçekleştirdi. 1961'de Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin kurucuları arasında yer aldı ve 1963'te partinin Genel Sekreterliği'ne getirildi. TİP listelerinden girdiği 1965 seçiminde Ankara'dan ve 1969 seçiminde ise İstanbul'dan milletvekili seçilerek iki dönem TBMM'de görev yaptı. 1964-1966 yılları arasında Türk-İş Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1967'de DİSK'in kurucularından biri oldu ve izleyen yıllarda yürütme ve yönetim kurulu üyeliklerini üstlendi. Hastalığına rağmen, sendikal mücadeleden kopmayan Rıza Kuas, 29 Ekim 1981'de yaşama veda etti.

21 Eki 2020 - 15:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

02

Pirelli - Rıza Kuas hayatta olsa sizin yüzünüze tükürür,siz kim Rıza Kuas kim boşuna tıraş yapmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 15:45
01

Coco - Hemşerim be derdin var sendikayla ne zararını gördün mevcut yönetimin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 15:45