Seçim anketinde 3 parti barajı geçiyor!

MetroPOLL Araştırma Kuruluşu, Türkiye'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; 'yüzde 10 barajını' sadece AK Parti, CHP ve HDP geçmeyi başardı.

MetroPOLL Araştırma Kuruluşu, Türkiye 'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu anket sonuçlarını açıkladı. MetroPOLL'ün yaptığı ankette kullanıcılara, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Kullanıcıların, yüzde 41'i AK Parti cevabını verirken, yüzde 24.8'in tercihi CHP oldu. İlk iki sırayı yüzde 11 ile HDP ve yüzde 9.8 ile Milliyetçi Hareket Partisi takip etti. İYİ Parti ise MHP'nin ardından yüzde 8.3 ile beşinci sırada kendine yer buldu.

SADECE 3 PARTİ BARAJI GEÇİYOR

Ahmet Davutoğlu'nun kurucu genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin oranı yüzde 2 olurken, bu yıl yeni kuracağı partiyle siyasi kariyerine devam etmesi beklenen Ali Babacan'ın partisi kullanıcıların yüzde 1.7'si tarafından tercih edildi. Anket sonuçlarına göre; partilerin meclise girmeleri için gerekli olan yüzde 10 barajını AK Parti, CHP ve HDP geçerken, geriye kalan partiler barajı geçmeyi başaramadı.

Ankette, kararsız seçmenlerin oranı yüzde 5.4 olurken, cevap vermekten kaçınan kullanıcılar yüzdenin 7.8'ini kapsadı.

18 Oca 2020 - 10:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

04

İlyas Hızlı - HDP'yi de baraj altına atmayı başarırlarsa tam 2002 seçimi gibi olacak. 2002 yılı sonrasını öyle bir canları çekiyor ki...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:20
03

Harun - Mhp yi baraj altında görmek istediginizden heralde. Barajlarınız yüzde onun altında tutmaya dayanmaz, çoker....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:20
02

Doğrucu Davut - Mhp yi hâlâ geleceği olan parti gibi gören varmı bu ülkede? Onlar atın yanına koşulmuş eşşek gibi duruyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:20
01

Halkın Sesi - Bence bu millet uyandı artık

Kesinlikle tam tersi olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:20