Şenol Ergüney kadınlara seslendi

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüs önlemlerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Şenol Ergüney kadınlara seslendi
Haber albümü için resme tıklayın

Uzmanlar mecbur kalınmadığı takdirde kalabalık ortamlara girilmemesi konusunda uyarıyor. Ancak keyfi sebeplerle hastalığın yayılmasını sağlayan bazı oturmalı günler, piknik, çay günleri gibi toplantılı, muhabbet ortamların tehlikesinin göz ardı edilmemesi için Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney halkı uyardı.   

BİRBİRLERİNE BULAŞTIRIYORLAR

Ergüney, şunları söyledi; "Yaz döneminde geleneklerimizin olmazsa olmazı gibi görünen düğün, nişan törenleri için İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları ile çeşitli kısıtlamalar yapılarak önlemler alınıyor. Ancak filyasyon değerlendirme toplantılarında maalesef  üzücü durumlara şahit oluyoruz. Bir çay ya da kahve içmek üzere toplanan hanımefendiler, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığında maalesef birbirlerine hastalık bulaştırabiliyorlar.

GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİLERİ

İkramlar sebebiyle maske takılmıyor ve muhabbet esnasında sosyal mesafeye de uyulmadığında bulaş riski çok artıyor. Koronavirüs bulaşıcılık özelliği çok yüksek bir virüs. Sosyal mesafe ve maske koruması olmadığında, öksürme, hapşırma, yüksek sesle gülme gibi durumlarda damlacık yoluyla diğer insanlara dakikalar içinde bulaşıyor. Gün içerisinde yapılan samimi sohbetler birkaç gün sonra geçmiş olsun temennilerine dönüşüyor, hatta yoğun bakıma veya mezarlığa kadar uzanabiliyor.

HAYATINIZA MAL OLABİLİR 

Bu tür durumlar hastalığın tedavisi için uğraşan sağlık çalışanlarımızın emeğini de zayi ediyor. Kurallara uymamak hem kendimizin hem sevdiklerimizin ya da hiç tanımadığımız birisinin hayatına mal olabilir. Bunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Bu dönemde halkımızdan özellikle hanımefendilerden mümkün olduğu kadar toplu etkinliklerden uzak durmalarını rica ediyorum."

15 Ağu 2020 - 13:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.