Spor salonları, pazarlar, servisler… Kocaeli’de normalleşme

​​​​​​​Koronavirüs salgınıyla mücadelede hayata geçirilen normalleşme sürecinde spor salonlarından işçi servislerine kadar birçok yeni düzenleme bizleri bekliyor.

Ülkemizi etkileyen koronavirüs ile etkin mücadelede işçi servisleri, spor salonları ve sosyete pazarlarında alınacak önlemler yeniden düzenlendi. Daha önce yayınlanan rehbere ek tedbirler getirildi.

SERVİSLERDE ÇAPRAZ OTURMA 

Servislerde artık çapraz oturma düzeni olacak. Servisi kullanan personel evlerden alınma sırasına göre en arka sıradan başlamak üzere öne doğru sağ ve sol cama oturtulacak. Cam kenarları dolduktan sonra binen personel arkadan öne doğru çapraz şekilde koridor tarafına oturacak. Çapraz oturma düzeni de bittikten sonra binen personel arkadan öne doğru olmak üzere boş koltuklara alınacak.

SPOR SALONLARINDA DURUM

Spor yaparken maske takmanın riskleri olduğu için eleştirilen kuralda düzenleme yapıldı. Rehberde yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken nefes almayı zorlaştıracağı için maske takılmayabilir denildi. ‘Maskenin takılmadığı spor faaliyetlerinde olası temaslar sırasında kullanılmak üzere kişinin yanında maske bulundurmalıdır’ ifadesi de bu düzenlemede yer alıyor.

PAZARA MASKESİZ GİRİŞ YOK

İnsanların toplu bir şekilde bulunduğu Pazar alanları da koronavirüs çerçevesinde sıkça konuşuluyordu. Maddeler halinde netleştirmeler yapılıyor. Pazarlara maskesiz giriş olmazken 1 metre kuralı uygulanacak. Rehberde, 'Tezgahlar antiseptik solisyonlarla temizlenmelidir' denilirken sosyal mesafeye de dikkat ibaresi bulunuyor.

04 Haz 2020 - 16:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.