Standı kaldırılan Deva Partisi İzmit'te geri adım atmıyor! Kaymakam'a teşekkür

DEVA Partisi’nin İzmit Perşembe Pazarı Alanı’nda standının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, “Stant açmak için yine başvuru yapacağız” dedi

Standı kaldırılan Deva Partisi İzmit'te geri adım atmıyor! Kaymakam'a teşekkür
Haber albümü için resme tıklayın

DEVA İzmit İlçe Başkanlığı’nın İzmit Perşembe Pazarı Alanı’nda kurduğu stant polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Partiye üye kazandırmak için kurulan standın kaldırılması parti yöneticileri tarafından tepki ile karşılandı. Konu ile ilgili DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, partisinin ilçe başkanlık binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Çakıcı’nın yanı sıra ilçe yöneticileri de katıldı.

VATANDAŞA DOKUNMAK İSTEDİK

Çakıcı düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “DEVA Partisi olarak gerek esnafımız gerekse halkımızla bir araya gelmek istedik. Pandemi sürecinden dolayın onlara maske ve dezanfektan dağıtmak hem de onlara dokunmak istedik. Bunun için izinlerimizi gerekli mercilerden aldık. Bu konuda bize olumsuz dönüş yapılmadı. Standımızı kurduktan yaklaşık yarım saat sonra polis ekipleri tarafından standımız kaldırıldı. Kendilerinde bunun prosedür dışı olduğunu söylesek bile sonuç alamadık.

KONGRELER VE CENAZELERDE ÖNLEM YOK

Biz kanunlara bağlı bir partiyiz. Biz sonuç olarak standımızı kaldırdık. Ama partilerin kapalı alanlarda yaptıkları kongreler hepimizin malumu. Ayrıca son zamanlarda cenaze namazları ve toplantılarda da sosyal mesafe ve koronavirüs önlemleri konusunda devletin bir yaptırımı bulunmuyor. Bizim açık havada açtığımız ve üç kişinin bulunduğu standımız koronavirüs önlemleri kapsamında kaldırılıyor.

KAYMAKAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İzmit Kaymakamlığı’ndan bize bu konuda yazı gönderilince üzüldük. İzmit Kaymakamı’na teşekkür ediyorum. O standda 500 kişiye dokunabilecektik ama olayın geldiği süreç sonucunda basın yoluyla daha fazla kişiye dokunabiliyoruz. Biz liyakata, eşitliğe ve adalete inanan bir partiyiz. Böyle olmaya devam edecek. Hükümetimizde buna bağlı hareket ederse seviniriz” dedi. Çakıcı, son olarak bu önümüzdeki hafta içinde de pazar alanlarında stant açabilmek için gerekli mercilere başvurularda bulanacaklarını söyledi.

26 Şub 2021 - 12:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.