Türkiye ne zaman normale döner?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de koronavirüs vakasının ilk kez görüldüğü 11 Mart’tan önceki döneme dönüşün en az 1 yıl süreceğini belirtti.

Türkiye ne zaman normale döner?
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınıyla mücadele için kurulan Bilim Kurulu’nun üyelerinden Prof. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de vakanın ilk kez görüldüğü 11 Mart’tan önceki döneme dönüşün en az 1 yıl süreceğini belirtti.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Mehmet Ceyhan, “Normale ne zaman döneceğiz” sorusunu şöyle cevapladı:

"Hızı yavaşlatmak için önümüzdeki beş gün kritik. Gevşek olursak vaka sayısını kontrol edemeyiz. Önümüzde uzun bir süre var. Buna kesin bir tarih biçmek doğru değil. Ancak bu iş bir ayda, iki ayda hallolmaz. Dünyada salgın bitmeden, biz kendimizi kontrol altına alsak bile kısıtlamalarla yaşayacağız. 11 Mart’tan önceki döneme hemen dönemeyiz. 11 Mart’tan önceki döneme bir yıldan önce dönemeyiz. Salgın dünyada sürdüğü sürece gevşemememiz gerekiyor. Hayat tarzlarımızı değiştireceğiz."

31 Mar 2020 - 10:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.