Üstümüzden yüksek gerilim geçiyor

Kocaeli haber... Kocaeli İzmit sırtlarına son günlerde art arda yüksek gerilim direkleri döşeniyor. İzmit'in silüeti mahvoldu...

Üstümüzden yüksek gerilim geçiyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli haber... Kocaeli İzmit'e son günlerde art arda yüksek gerilim direkleri monte ediliyor. İzmit'in silüeti mahvoluyor. TEİAŞ tarafından İzmit Radar ve Gültepe başta olmak üzere mahalle aralarından ve yollardan yüksek gerilim hatları geçiriliyor. Bu direkler, şehrin siluetini de bozdu. 2020 yılında, İzmit'in en güzel noktalarına bu direkleri neden dikiyorlar? Neden yeraltından geçecek bir çözüm düşünülmüyor?

YÜKSEK GERİLİM HATTI NEDİR?

Yönetmelikteki tanımına göre yüksek gerilim hattı, etkin değeri 1000 voltun üstünde olan fazlar arası gerilimdir. Yüksek gerilim hatları genellikle santral ile yerleşke arasına döşenirken, şehir içi/şehirler arası elektrik dağıtımında düşük gerilim hattı kullanılır.

19 Eyl 2020 - 16:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.