Yuvacık Barajı’ndan gelen su ile abdest alıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Yuvacık Barajı eleştirilerine cevap vererek, “Sayın Başkan Yuvacık Barajı’ndan gelen su ile abdest alıyor” dedi.

“SENİNLEYİZ BAŞKAN”

“Belediyeciliği gelsinler öğrensinler” dedi. Bunun dışında Sayın Tahir Büyükakın tek başına olduğunu söylüyor. Aslında bu mesajın bizimle ilgisi yoktur. Kendi teşkilatlarına bir mesaj vermiştir. Bu mesajdan sonra AKP’liler “seninleyiz başkan” diye paylaşım yapmaya başladılar.

“ARTIK VALİ DEĞİLSİN”

Başkan’a bir tavsiye… Artık sen vali değilsin sayın başkan. Artık bir siyasi kişilik taşıyorsun. Milletvekilin ve vatandaşın sorduğu soruya cevap vermek zorundasınız. Sizi her dakika 7/24 sorgulayacak bir kent var karşınızda. Sorulara cevap vermelisiniz.

YUVACIK BARAJI TARTIŞMASI

Başkan, Yuvacık Barajı için “Türkiye ve kentimize atılmış en büyük kazıktır” demişti. Hemen kentimizin sınırları içerisinde bulunan ve vatandaşın kullanamadığı bir Osmangazi Köprüsü 11 milyar 800 milyon dolara mal edildi. Yuvacık Barajı ise 2 milyar 36 milyona mal edildi. Sayın başkan Yuvacık Barajı suyuyla abdest alıyor. 11.8 milyona köprü oluyor da 2.36 milyona neden baraj olmuyor. Benim rakamlarla aram iyidir. Sayın başkan çıksın bunu açıklasın.

İZGAZ VE İZAYDAŞ…

Sayın Başkan belediyeciliği bizden öğrensinler diyor… 100 milyon dolara yapılan İZGAZ’ı 600 milyon dolara sattılar. Peki, ben şimdi soruyorum neden ödemeniz bu borcu? Ne yaptınız bu paraları? Türkiye’de tek çöp entegre tesisi olan İzaydaş’ı yaptık. O zaman ruhsat vermemek için direniyorlardı. Şimdi diğer belediyelerden İzaydaş’a tur düzenliyorlar.

BORÇLARI CHP ÖDEYECEK

Metro ile ilgili uzun süre borç ödeyeceğiz. Bu kenti borçlandırıyorlar. Metro bu kentin ihtiyacıdır. Borçlanmamız gerekiyorsa borçlanacağız. Ama merak etmesinler 2024 tarihinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı bu borçları ödeyecektir.

BEN YAPTIRDIM

Tramvayı benim zorumla yaptılar. Defalarca mecliste konuştum. Güzergah konusunda yanlışlar vardı. Biz MİA’ya asla karşı çıkmadık. Sadece birilerine peşkeş çekilecek alanlar projeden çıkarılsın dedik. Orhan Beyin güzel tespitleri var. Tahir Beye bu kadar yüklenmeyelim şimdilik yeter diyorum.

İLYAS ŞEKER

7 tane AKP’li milletvekili biliyorsunuz, çok fazla konuşmaz bunlar. Bunlardan İlyas Şeker bir gün çıkıp açıklama yaptı. Bildiğiniz gibi Kandıra ölüm yolu hakkında hiç konuştu mu? Demiryollarından mahrumuz, konuştuğunu duydunuz mu? Cengiz Topel ile ilgili konuştuğunu duydunuz mu? Bakın ama İlyas Şeker neler konuşmuş: 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklaşma Günü nedeniyle konuşmuş, Mursi’nin ölümü ile ilgili konuşmuş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle konuşmuş, 21 Mayıs Tapu ve Kadastro Günü nedeniyle konuşmuş. Bu konuşmalar içinde bu kentin sorunlarını bulamazsınız.

Ayrıntılar geliyor...

22 Kas 2019 - 11:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.