Kocaeli Yüzyılı Başlıyor: 99 Okula Robotik Kodlaması Atölyesi! En Büyük Sermayemiz Ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen KODELİ Projesi için düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 20 yıl, eğitime erişimin maksimum düzeye ulaştığı, geleceğin, yani insanlık yüzyılının inşasında insan sermayemizin kalitesinin eğitimle arttığı bir dönem” yaşıyoruz diyerek Kocaeli’yi övdü. Bu şehirde en büyük sermayenin insan olduğunu söyledi. İşte detaylar.

Selçuk  Halkalı
Selçuk Halkalı Tüm Haberleri
+17
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Yüzyılı Başlıyor: 99 Okula Robotik Kodlaması Atölyesi Kuruldu! Bu Şehirde En Büyük Sermayemiz İnsan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen KODELİ Projesi kapsamında, Cumhuriyetin 99. yılı nedeniyle 99 okulda kurulan robotik kodlama atölyesi törenle açılıyor. İzmit Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Gebze Gebze Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu'na video konferans yöntemiyle bağlanan Bakan Özer, kurulan robotik kodlama atölyelerinin hayırlı olmasını diledi. Törene Vali Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

KOCAELİ YÜZYILINDA MÜJDELER VAR

Projenin tanıtımı ve 99 atölyenin açılışı için Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Bakan Özer, kentteki eğitim yatırımlarına ve ayrılan bütçeye değindi. Bir ülkenin en değerli sermayesinin insan sermayesi olduğunu belirten Özer, beşeri sermayenin niteliğini artırmada en faydalı aracın eğitim olduğunu söyledi.

KOCAELİ’DE EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN

Türkiye'nin en önemli fırsat penceresinin genç nüfusunun ölçeği olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti: Ama 2000'li yıllardaki duruma baktığımızda eğitim raporumuzun pek iyi olmadığını görüyoruz. 5 yaşında okullaşma oranları yüzde 11, ortaöğretimde okullaşma oranları yüzde 44, net okullaşma oranları ise yüzde 11. yükseköğretimde oranlar yüzde 14, yani ilkokul hariç hemen hemen tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde 50'nin altında olduğuna dair bir görüş var. İkinci Dünya Savaşı sonrası eğitim maalesef ülkemiz bu aşamayı 70 yıl geride bırakmıştır.

OKULLAŞMA ORANI ARTIYOR

Bugün geldiğimiz noktada okul öncesi 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 97'ye çıkmıştır. İlköğretimde okullaşma oranı okullaşma yüzde 99.63, ortaokula kayıt oranı yüzde 99.44 yani %100.Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44.Yükseköğretime kayıt oranı yüzde 14'ten 48'e çıktı yüzde. Geleceğin yani Türk asırının inşasında çalışmalarımın maksimum seviyeye ulaştığı ve insan sermayemizin kalitesinin eğitimle arttığı bir döneme tekabül etmektedir."

ÜCRETSİZ EĞİTİME DEVAM

Özer, eğitim önündeki başörtüsü yasağından kat sayısı uygulamalarına kadar tüm anti-demokratik uygulamaların kaldırıldığını belirterek, bu dönemde tüm anti-demokratik eğitim politikalarının kaldırıldığını vurguladı. "Son 20 yıl, sosyo-ekonomik durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın ücretsiz olarak eğitime erişebildiği bir döneme tekabül etmektedir” diyen Özer, ayrımcılığın yapılmadığı, kız çocuklarının okullulaşma oranlarının ilk kez yüzde 90'ı aştığı, eğitimin her kademesinde insan sermayesinin kalitesinin sürekli arttığı ve geleceğe bakmak için önemli yatırımların yapıldığı bir dönem olduğunu kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, kararlı bir duruşla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime aktararak başarılmıştır. Kocaeli'nden Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği tüm destekler için en içten teşekkürlerimizi sunarız. Bu noktada eğitimin kalitesini de daha da artırmayı hedefliyoruz. Tüm arkadaşlarımızla birlikte eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

YARINLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Öğrencilerimizi sadece akademik becerilerle donatmakla kalmayıp, devletini ve milletini tanıyan, kültürel değerlerini içselleştiren, değerleriyle kavga etmeyen, değerlerini dünyaya içselleştiren öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Farklı şeyler söyleyebilecek kapasiteye sahip gençler olarak yetiştirmek için tüm arkadaşlarımızla birlikte bir gecede."

TAGİR BÜYÜKAKIN’A ÖVGÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a eğitim konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Özer, "İnşallah bu kodlama atölyelerinde çok sayıda bilim insanı, kültür insanı ve farklı alanlarda başarılı gençler yetiştirilecektir. Dolayısıyla her zorluğun bir bedeli vardır. Artık bu yatırımları 2023'e bırakmıyoruz sayın Büyükşehir Belediye Başkanım.

2022 yılı sonuna kadar tamamlıyoruz ancak bunu tamamlarken sizleri de yalnız bırakmayacağız. Tüm Küçük ve büyük onarımları ve tefrişat ile ilgili tüm ekipmanları bakanlık olarak biz üstleniyoruz. Geriye kalan teknolojik yatırımlarla ilgili tüm yatırımları size bırakıyoruz. İnşallah 2022 yılı bitmeden tüm dünyada robotik kodlama atölyelerinin açılışına geleceğime söz veriyorum.”

31 Eki 2022 - 21:36 Kocaeli- Gündem

Muhabir  Selçuk Halkalı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.