TOKİ'den ucuz konut müjdesi

Vatandaşları ucuza evsahibi yapan TOKİ, Kocaeli'de de yeni bir proje için düğmeye bastı. TOKİ tarafından Kocaeli Gölcük'te yüzlerce konut dar gelirli aileler için satışa sunuldu.

Vatandaşları ucuz fiyatlardan evsahibi olmasını sağlayan TOKİ, yeni projeler için düğmeye bastı. Farklı şehirlerde yapılan konutlar dar gelirli vatandaşlara sunulacağı öğrenildi. Birçok ilde bu yıl kura ile ve açık arttırma ile konut satışı yapan TOKİ, yıl sonuna kadar ucuza konut satışlarına sürdürecek. Ucuza satılacak yeni konutlar emeklilere, asgari ücretlilere, engellilere ve dar gelirlilere sunulacak.  TOKİ 'den edinilen son dakika bilgilerine göre konutların 83 bin TL 'den satışa sunulacağına belirtildi. Aylık 336 TL taksitle satışa sunulacak evler için son başvuru tarihi, 30 Eylül ve 31 Aralık olarak 2 farklı dönem olacak.

İŞTE DETAYLAR

TOKİ tarafından Kocaeli Gölcük'teki konutlar için  satışa çıkartılan konut sayısı 106, başlangış taksiti 844, başlangıç fiyatı 172.766 TL ve son başvuru tarihi 31.12.2019 olarak belirlendiği belirtildi. Açık satış yöntemi ile dar gelirlilere verilecek konutlar için en düşük fiyat 83 bin TL , en yüksek fiyat ise 344 bin TL. Ödeme seçenekleri ise 15 ve 20 yıla kadar uzatılabiliyor. Satışta bulunan konutlar için peşinat miktarları , projeye göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak bakıldığında konutların yüzde 10, 12, 15, 20 ve 25 peşinatla satılacağı , kalan paranın ise 96, 108, 144, 120, 180, 216 ve 240 ay taksitle ödenecek

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ 'nin dar gelirli vatandaşlar için sunduğu kampanyaya başvuru şartları şu şekilde;

-T.C. vatandaşı olmak,

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmek,

-TOKİ'den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak,

-Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun olmaması,

-Başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmak,

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 TL olması gerekiyor.

Başvurular Halkbank ile Ziraat Bankası 'ndan yapılacak.

15 Ağu 2019 - 21:25 - Kocaeli Emlak Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.