MİLLETVEKİLLERİ ESİR VE MAHKUM DEĞİLDİR !

Herkesin her şey olabildiği bir dönemden,bir süreçten geçiyoruz. Milletin iradesinin hiçe sayıldığı parti despotizminin önde olduğu milletin vekil olarak adeta kendi mührünü verdiği vekilleri koruma kalkanına ve esarete alınmak üzere harakete...

Herkesin her şey olabildiği bir dönemden,bir süreçten geçiyoruz. Milletin iradesinin hiçe sayıldığı parti despotizminin önde olduğu milletin vekil olarak adeta kendi mührünü verdiği vekilleri koruma kalkanına ve esarete alınmak üzere harakete geçilmiş durumda.

Elbetteki her parti kendi kurumsal hafızasını ve geleceğini korumakla zorundadır.
“Seçilmiş bir millet vekilinin şahsi kanaatiyle partisinin ilkelerinden ayrılmadığını bile bile çıkar ve menfaat uğruna istifa etmesi ve başka bir oluşuma girmesini asla tasvip etmiyorum”

Ancak parti kuruluş felsefesinden, değerlerinden ve amacından uzaklaşıp ülkeye ve millete zarar verdiği görür ve inanırsa o partiyi parti yapan millet vekili gerektiğinde milleten aldığı yetki ile itiraz edebilir hatta gerekirse istifa edebilir.

Bu demokrasilerde en önemli unsurdur ! 

Bilinmelidir ki; milletvekilleri esir ve mahkum değildir !

Kim bilir belki de düzenlemenin arkasında Belediye başkanları da var mı? 

Cumhur Ittifakı'nın siyasi partiler kanununun değiştirilmesi ve vekil transferinin yeniden düzenlenmesi doğrultusunda anlaştığı artık gün gibi ortada.

Toplumun vicdanı olan milletvekillerinin iradesine nasıl ipotek konulacağının da tarihi şahitliğine hazırlanıyoruz millet olarak ! 

Milletvekilerinin iradesine konulacak bir ipoteğin arkasından, aynı ipoteğin belediye başkanlarına da gelmeyeceğini kim garanti edebilir ? 

Ben size şimdiden söyliyeyim belediye başkanlarına da bu kuşatma gelecektir.

Kocaeli bunun en önemli ayaklarından biri olmakla beraber, çözülme mecliste toplu başlarsa, bu çözülme şehirlerde belediye başkanlarına, oradan da il ve ilçe teşkilatlarına kadar inecektir...

“Bunu lütfen ajandanıza not edin!”

Bütün bu algı ve hazırlıklar yeni kurulan partiler üzerinde yoğunlaşsa da asıl tehlikenin bir dip dalga ile “Kök Hücre” Saadet Partisi'nden geleceğini iktidar mensupları çok ama çok iyi biliyor.

Çünkü; vicdan pusula gibidir.

Bir dağılma olursa vicdan sahiplerinin ilk yöneleceği yer aslına; yani Milli Görüş’e olacaktır.

An gelir herkes asıla rücu eder, gizlenen bütün hakikatler dökülüverir ortaya ansızın:..

Bilinmelidir ki; dayanılması en zor acılar, insanın içinde sakladığı ve gizlediği acılardır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sedat Doğu Uslu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

ata - sayın uslu şimdi siz neyi demek istediniz vekiller istediği partide siyaset yapabilirmi yoksa yapmasınlarmı yazınızı sonuna dek okudum ama bi b** anlamadım ne dediniz açık açık söyleseniz ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 17:10


Anket Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seçiminde Kime Oy Verirsiniz?
Tüm anketler