Ferziye teyze, sporla sağlığına kavuştu

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına katılan 66 yaşındaki Ferziye Gezmiş, sağlığına kavuştu. Herkesi sporla sağlıklı yaşamaya davet etti.

Kartepe ilçesinde ikamet eden 66 yaşındaki ev hanımı Ferziye Gezmiş, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına dahil oldu. 66 yaşında spora başlayan Gezmiş, herkesi sağlıklı yaşam için spora davet etti.

SAĞLIKLI YAŞAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programı devam ediyor. Kadınların hayatında önemli bir yere sahip olan proje, Kocaelili annelere sağlıklı bir yaşamın kapılarını açıyor. ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına dahil olan 66 yaşındaki ev hanımı Ferziye Gezmiş de sağlıklı bir yaşama kavuştu.

  SPORA DAVET

Her yaşta, herkesin spor yapması gerektiğini ifade eden Ferziye Gezmiş; “Anne Şehir Sağlıklı Yaşam programıyla 66 yaşında tanıştım. Kimse kendisini salmasın. Ben 60 yaşına geldim, ben 70 yaşına geldim demesin, sağlıklı yaşam için spor gerekli. Her yaşta spor sağlıktır. Gençlere bakıyorum, onlar nasıl spor hareketlerini yapıyorlarsa ben de aynı şekilde yapabiliyorum” açıklamasında bulundu.

“İLAÇLARIMI BIRAKTIM”

Haftanın üç günü Kartepe Hergeleci İbrahim Spor Salonu’nda spor yaptığını belirten Gezmiş; “İlk başta diyetisyen kontrolünden geçtim. Ondan sonra, yediğimiz, içtiğimiz yemeklere, içeceklere daha dikkat ediyorum. Haftanın 3 günü burada spor yapıyorum.  Spor yapmadığım günlerde evimdeki bahçemle uğraşıyorum. Spor bana sağlıklı bir yaşam kazandırdı. Spor sayesinde vücudumdan ödem, şişlik gitti. Sırt ağrılarım gitti. Artık ilaç kullanmıyorum. Sporumu yapıyorum, sporun ardından toprakla uğraşıyorum. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesinde bulundu.

DÜZENLİ KONTROLLER

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programı kapsamında düzenli kontroller yapılıyor. Projeye katılan kadınların belli aralıklarla vücut analiz cihazı ile yağ, kas, su oranı, beden kitle endeksi, metabolizma yaşı ve hızı ölçümleri yapılıyor. Bu ölçümler neticesinde katılımcı üyelerin sağlık durumuna uygun beslenme programı hazırlanıyor.

23 Şub 2020 - 08:56 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.