Türk Sağlık Sen’den bir başarı daha

Türk Sağlık Sen’in girişimleri sonrası sağlık çalışanlarının seyyar görev tazminatları ödenmeye başladı. Konu ile ilgili konuşan Şube Başkanı Ömer Çeker, “Onun için sağlık çalışanlarının hakları ve hukuku için emek adına verdiğimiz mücadelemizi yılmadan usanmadan sürdüreceğiz” dedi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi ve Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Şube Binasında düzenlediği açıklama ile geçtiğimiz günlerde Türk Sağlık Sen’in gerçekleştirdiği “Sağlık çalışanlarının seyyar görev tazminatları ödensin” açıklamaları ve Ankara’da gerekli yerlere yapılan başvuruların sonucunu verdiğini ve ödemelerin başladığını açıkladı. Çeker açıklamasında, “Birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarına Haziran ayında ödenmeyen seyyar görev tazminatlarının Türk Sağlık Sen’in  Sağlık Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucu ödenmeye başladı. Sağlık çalışanları bu kez emek hırsızlığı yapan Malum Sen’cilere müsaade etmeyecektir” şeklinde konuştu.

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İSTENDİ

Ömer Çeker açıklamasının devamında, “07 Ekim 2018 tarihinde birinci basamak sağlık kuruluşlarında seyyar görev yapan sağlık çalışanlarına yılda iki kez ödenmesi gereken seyyar görev tazminatlarının ödenmesi gereken ilk dilimin hak sahiplerine ödenmediği için basın açıklaması yaptık. Bu tazminatın seyyar görev yapan sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığı olduğunu ifade ederek vaktinde ödenmesinin mecburiyet olduğunu ifade etmiştik. Sadece basın açıklaması yapmakla yetinmeyip konuyu Ankara Türk Sağlık Sen Genel Merkezine taşıdık. Genel Merkezimizde resmi yazı ile Sağlık Bakanlığına baş vuru yaparak Seyyar Görev Tazminatlarının hak sahiplerine ödenerek mağduriyetinin giderilmesini istemiştir.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SONA ERDİRİLMELİ

Nihai girişimlerimiz ve  basın açıklamalarımız ses getirdi. Sağlık Bakanlığı (Strateji Geliştirme Başkanlığı) tarafından Bakan adına  Bakan yardımcısı Osman Dinçbaş’ın E-imzası ile yayınlanan yazıda 2018 yılı seyyar görev tazminatı verilecek unvan ve pozisyon dağılımı ile adam ve gün sayısı oranlarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca vize işlemlerinin tamamlandığı hakkında 81 İl valiliğine  resmi yazı göndererek; Seyyar görev tazminatlarının cetvellerde belirtilen adam/gün sayısının aşılmayarak ödemelerin yapılması talimatı verdi. Bu yazıdan sonra idarecilere düşen gerekli düzenlemeleri yapıp, bir an önce çalışanın alın terinin karşılığını vererek sağlık çalışanlarının endişeli bekleyişini sona erdirmelidirler.

EMEK HIRSIZLIĞINA SOYUNACAKLARDIR

Birinci Basamakta görev yapan sağlık çalışanlarının seyyar görev tazminatlarının ödenmesinde göstermiş olduğu hassasiyet için Sağlık Bakanlığına ve emeği geçen yetkililere çalışanlar adına teşekkür ederiz. Temennimiz Sağlık Bakanlığı burada göstermiş olduğu hassasiyeti diğer sorunların çözümünde de göstermesidir.İlk açıklamamızda çalışanların hakkını her platformdaki tüm araçları kullanarak savunacağımızı herkes iyi bilsin demiştik. Bugün verdiğimiz mücadele sonucunda bu noktaya gelinmesi çok önemlidir ve mücadelenin getirdiği bir başarıdır. Çalışanların mağduriyetinde ortalarda görünmeyen, idarelerin gölgesinde gölgelenen, konu hak aramaya olduğu zaman çalışanı sahipsiz bırakan Sarı Sendika her zaman olduğu gibi konuyu sahiplenerek sorunu kendilerinin çözdüğü yalanları ile çalışanı kandırma ve aldatma yoluna baş vurarak emek hırsızlığına soyunacaklardır” ifadelerini kullandı.

22 Kas 2018 - 11:51 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.