Bahçeli'den ''vekil transferi'' açıklaması

MHP lideri Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, ''MHP, Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili hazırlıklarını gündeme getirmek suretiyle hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, MHP'nin bazı reformların acilen çıkarılması gerektiğinden yana olduğunu dile getirerek, hükümetin tekliflerine tam destek vereceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram mesajında "İnşallah Allah çok kısa sürede bu salgından milletimizi ve insanlığı kurtarır. Hüzünlüyüz ama gelecekle ilgili umutluyuz." dedi.

BAYRAM MESAJINDA SİYASİ PARTİLER KANUNU'NDAKİ DEĞİŞİKLİK

Mesajında 'transfer vekil yasağı' önerisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamını da mümkün kılacak bazı reformların yapılması ve acilen çıkarılması gerektiği inancında.

MHP, Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili hazırlıklarını gündeme getirmek suretiyle hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir."

KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILIRSA 2 PARTİ SEÇİME GİREMEYECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile politikanın gündemine gelen Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik gerçekleşirse, partiler arasındaki vekil transferi engellenecek ve Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girmesinin önü kesilecek.

Geçtiğimiz seçimde CHP'nin İYİ Parti'ye 15 vekili geçici olarak vermesi siyasette "Kiralık vekil" tartışmalarına yol açmıştı ve İYİ Parti seçime girebilmişti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada gerektiği takdirde Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne de vekil verebileceklerini söylemişti.

24 May 2020 - 11:44 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

ata - ne oldu korkunuzmu var sayın bahçeli ? hem sizin yaptığınızın vekil transferinden ne farkı var hükümet ne derse doğru yanlış bakmadan onaylayan siz değilmisiniz aslında kiralık vekiller sizin şu an mecliste herşeye el kaldıran verilleriniz değilmi ? hani yargılayacaktın hani hesap soracaktın hani saatini 17.25 e kurmuştun ne oldu da u dönüşü yaptın bari onu açıklada bilelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 11:44