Başkan Ellibeş, İl Başkanları toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle AK Parti İl Başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş de katıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZVERİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Huber Köşkü’nden yönettiği toplantı iki gün sürdü. Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in de Ankara’dan katıldığı toplantıda İl Başkanlarından tek tek görüş alan ve önerileri dinleyen Erdoğan, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi istedi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Koronavirüs salgının Türkiye’de ilk kez görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilatların tüm kademeleriyle uyum içinde alınan tedbir kararlarını hassasiyetle uyguladıklarını belirtti. Özellikle ilimizdeki sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Teşkilatların bu süreçte video konferans ve telefonla sürekli iletişim halinde olduğunu, vatandaşlardan gelen talepleri ilgili yerlere yönlendirdiklerini kaydetti.

ÖNEMLİ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanlarına şu mesajları verdi: “Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır, sosyal mesafeyi ne kadar uzatırsak, hastalığın yayılma hızını o derece çabuk kırarız. Bunun için milletimizden şu sıkıntılı günler geçene kadar, mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum.”

KURALLARA UYALIM

“Bilim insanlarımızın tavsiye ettiği, yönetim olarak bizim de hayata geçirdiğimiz tedbirlere riayeti en üst düzeye çıkarmalıyız. Her bir vatandaşımız, kendini gönüllü karantinada tutarsa, daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Evde kalma, sosyal mesafeyi koruma, temizlik gibi hususlara dikkat edilmez ve salgın yaygınlaşırsa çok daha sıkı tedbirler kaçınılmaz hale gelir.”

KAMPANYAYA EN GÜÇLÜ DESTEK

(Biz Bize Yeteriz Türkiyem) Bu kampanyada toplanan paralar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfılarımız aracılığıyla, gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek dağıtılacaktır. Teşkilatlarımızın tamamını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Burada birçok belediyemiz valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olursa işte o zaman bu devlet içinde devlet olma mantığıdır ki burada gücü dağıtmış oluruz. Buna da kimsenin hakkı yok ve yasalar da zaten buna müsaade etmiyor.”

BİRLİK, BERABERLİK MESAJI

“Eğer biz bugün bir olmayacaksak, bugün beraber olmayacaksak, bugün dayanışma içinde olmayacaksak, bugün hala siyasi mantıkla yaklaşacaksak, iktidarmış, ana muhalefetmiş, diğerleriymiş böyle bir yaklaşım içine gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız.”

03 Nis 2020 - 14:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.