CHP ilçe örgütlerinde seçim çalışmalarını sıkı tutuyor

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçe örgütlerini ziyaret ederek partililer ile bölgelerde yürütülen seçim sürecini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 31 Mart seçim hazırlıklarını yerinde değerlendirmek üzere Dilovası, Darıca ve Çayırova İlçe Örgütlerini ziyaret etti. CHP PM üyesi Haydar Akar ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ziyaretlerdeki ilk durağı Dilovası İlçe Örgütü oldu. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, İlçe yönetimi ve Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş’in hazır bulunduğu ziyarette seçim çalışmaları masaya yatırıldı.

PLANLAMALAR YAPILDI

Dilovası ziyareti sonrası CHP PM üyesi Haydar Akar ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın da katılımı ile Darıca İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. CHP İl Başkan Yardımcıları Ali Yapa ve Hüsamettin Polat, Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, ilçe yönetimi, Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda seçim çalışmalarında sahadan alınan geri dönümler ve yapılması gereken planlamalar görüşüldü.

DARICA’DA PROBLEM YOK

Toplantıda partililere hitap eden CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Darıca İlçe Örgütü’nün problemsiz bir şekilde seçim sürecini yürüttüğünü belirtti. Tüm ilçelerde yapıcı çalışmaların olduğunu ifade eden Sarıbay, “Çok kritik bir dönemdeyiz. Seçim sürecinde hepimiz belli başlı ufak problemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak bunları da bu yapıcı ve kucaklayıcı yaklaşımla aşacağız. Tüm partililerimizin desteğine ve gücüne ihtiyacımız var” diye konuştu.

İTTİFAK KOCAELİ’DEN İBARET DEĞİL

Her kesime, herkese ulaşılması gerektiğini belirten Sarıbay, ittifak görüşmeleri hakkında ise şunları kaydetti; “İttifak ile ilgili bazı görüşmeler sürmekte. Darıca ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bazı ilçelerimizde İYİ Parti ile kimin alacağı konusunda anlaşmazlıklar ama biz bunları aşmak istiyoruz ve ittifaka sıcak bakıyoruz. İttifakı sadece Kocaeli’den ibaret olarak görmemek gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde devam eden bir ittifak var. Biz ittifak yapmadığımız takdirde elimizde olan bazı belediyelerin kaybı bile yaşanabilir”

ÜLKE SORUNLARINI GÖRMEYİP LİSTE DERDİNE DÜŞMEYİN

Belediye meclis üyelikleri için bilgilendirmede bulunan Sarıbay, “Önümüzde ülkemizin çok ciddi sorunları var. Belediye meclis üyelikleri de burada ilçenin isteği doğrultusunda atama ile belirlenecek.  Listeye giremeyen kimsenin de partiye küsme hakkı yok. Bunu her zaman söylüyoruz. Ülkemizin sorunlarını görmeyip listeye giremedim diyerek partiye zarar verecek bir davranışta bulunmanın kimsenin hakkı yok. Ülkemizi kaosa sürükleyen AKP ve MHP’ye bir geri adım attırmak için daha fazla çalışmamız gerekir” diye konuştu.

BERABER DURMAK ZORUNDAYIZ

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, “Bin 398 seçim bölgesi var. Sürecin ne kadar hassas ve zorlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Şu anki süreçte ittifak olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Sadece partimize hizmet etmiş insanlarla yola çıkıyor olsak süreç daha kolay olacaktı ancak ittifak işin içerisinde olduğundan süreçte zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. İdeolojilerimiz ne kadar farklı olsa da iktidara karşı beraber durmak zorundayız” dedi.

EL SIKARAK DEĞİL HAYATLARA DOKUNARAK ÇALIŞMALIYIZ

Akar, “2. Parti Meclisi toplantısında Darıca adayımızı belirledik. Burada bu sebeple daha öndeyiz. Yapmamız gereken mevcut adayımızın etrafında kenetlenmek ve ilçe örgütümüzün denetiminde çalışmalara katkı vermektir. Belediye meclis üyelikleri içinde kimse darılmayacak, bize 1 oy bile fazla getirecek olan kişileri değerlendireceğiz, ittifaka da yer vereceğiz. Başkanlığı biz burada alamazsak, yeterli oy alamazsak belediye meclis üyesi listesinde kim olmuş fark etmez. Sokaktaki herkesin elini sıkarak değil, herkesin hayatına dokunarak çalışmalarımızı yürütmemiz daha verimli sonuçlar almamız gerekiyor” dedi.

YOĞUN İLGİ

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın bir sonraki ziyaret yeri Çayırova İlçe Örgütü oldu. CHP İl Başkan Yardımcısı Hüsamettin Polat, Çayırova İlçe Başkanı Çetin Harmatacı ve yönetimi, Çayırova Belediye Başkan adayı Selahattin Kaya, CHP Kocaeli eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda ilçede yürütülen süreç görüşüldü.

ÇAYIROVA GÜNDEME GELDİ AMA..

Toplantıda partililere ilk olarak hitap eden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan son günlerde basına yansıyan Çayırova’nın İYİ Parti’ye bırakılacağı iddialarını cevapladı. İlçede düzenledikleri toplantının bu amaçla yapılmadığını ve seçim sürecini değerlendireceklerini söyleyen Tarhan, “Bu toplantı çıkan iddialardan önce planlanmıştı. Ama biliyoruz ki aklınızda Çayırova’nın ittifakla ilgili durumu sorusu var. İl Başkanımız konuyla ilgili genel merkez ile görüşmelerini yaptı. Konuyla ilgili olarak gelişmeleri sizlerle paylaşacak” dedi.

GENEL MERKEZ SIKINTI YOK DEDİ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise İYİ Parti ile olan ittifakın Türkiye genelinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İYİ Parti’nin ısrarla istediği ilçelerle ilgili zaman zaman Çayırova’nın gündeme geldiğini belirten Sarıbay, “Çayırova ile ilgili bizden onay almadan İYİ Parti’ye asla verilme gibi bir durum yok. Genel başkan yardımcımız ile de görüştüm. Çayırova ile ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını bana bildirdi. Bizim atanmayan 2 ilçemiz kaldı. Bunların atanmalarının da Pazar günkü Parti Meclisi toplantısında yapılacağını söyledi” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

PM üyesi Haydar Akar ise, ittifak görüşmelerinin genel merkezler tarafından yürütüldüğünü belirterek ittifakın zorunlu olduğunu söyledi. Belediye meclis üyelikleri konusunu da gündeme getiren Akar, “Seçimi alamadıktan sonra belediye meclis üyeliklerinin de bir anlamı yok. Çayırova Belediye Meclisi üyelerimiz 12 ilçemiz arasında yerel iktidarın yanlış politikalarına en iyi şekilde muhalefet eden ve kamuoyu ile paylaşan üyelerimiz. Kendilerini bir kez daha mecliste sürdürdükleri başarılı çalışmadan ötürü kutluyorum” dedi.

23 Oca 2019 - 13:19 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.