Eski başkandan sert sözler

Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, kongrede önemli mesajlar verdi. Akın, delege sistemini eleştirdi.

CHP Gebze İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresi’nde konuşma gerçekleştiren Mehmet Emin Akın delege seçimlerini ve sistemlerini eleştirirken şunlara değindi; “Bugün bu salonda olağan bir ilçe kongresini gerçekleştireceğiz. Dileğim ve temennim kişisel sataşmaların olmadığı, objektif eleştirilerin olduğu ve CHP’nin ideolojisine, siyasetine katkı sunacak önerilerin olacağı bir siyasi arena olarak görmek istiyorum. Böyle olacağına da inancım tamdır. Bugünkü delege sistemimiz maalesef partimizin, ilkesine ve ideolojisine katkı sunmuyor. Bu sistemin tamamıyla değişmesinden yanayım. Delege arkadaşlarım sakın alınmasınlar ancak bugüne kadar sahipli delege ve kadrolu delege şeklinde işler yürüyor.

“ÜYELER EĞİTİMDEN GEÇMELİ”

Benim önerim bu sistemin kaldırılması yönünde. Üyeler sıfırlanmalı ve parti eğitmenleri tarafından eğitilmeli, sertifikasını alan kişiler önce yedek üye daha sonrasında da asil üye yapılmalı. Bu sistem bu şekilde yürümeli. Bunun partimize yarar getireceğini umuyorum ve bunun partimizin genel merkezine sunuyorum. Siyaset yapma anlayışımız mutlaka değişmeli. Ben varsam parti var anlayışından mutlaka vazgeçmeliyiz. Partimizin aday belirlemede iki sistemi var. Birisi ön seçim diğeri ise genel merkez ataması.

“BAŞARI YAKINDIR”

Ön seçim sistemi hepimizin savunduğu ve her partilinin demokratik olarak gördüğü bir sistem ama ne yazık ki ön seçim bitiyor, kaybedenler ya partiye küsüyorlar ya da başka partilere oy veriyorlar. Merkez atamasında da sonuç öyle oluyor. Atanamayanlar yine çevresiyle birlikte partiye küsüyor. Ön seçimi savunuyorsak sonuçlarına katlanmak zorundayız. Bu önerimi de sizlere sunuyorum. Partide birbirimizi çok sevmiyoruz. Sevmek de zorunda değiliz ama saygılı olmak zorundayız. CHP’ye gönül veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Başarı yakındır, başarılı olacağız.”

19 Oca 2020 - 13:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.